Zoon van David Bowie, Duncan Jones, maakt film voor Netflix, bekijk de eerste beelden van deze futuristische thriller

Vandaag is David Bowie exact één jaar overleden. Ondertussen werkt zijn zoon Duncan Jones naarstig verder om zelf zijn plaats in de geschiedenis te verdienen in een andere tak van de kunsten: de film. Jones regisseerde eerder al Moon (2009), Source Code (2011) en vorig jaar nog Warcraft. Ondertussen wordt ook Mute afgewerkt, die zal dit jaar op Netflix verschijnen.

Duncan Jones schreef het script voor Mute al 12 jaar geleden, maar pas nu komt de film er echt. Alexander Skarsgård, Paul Rudd en Justin Theroux (uit The Leftovers) spelen de hoofdrollen in deze film die zich afspeelt in de bruisende onderwereld van Berlijn.

Mute speelt zich af in de nabije toekomst. Daarin is Leo (Alexander Skarsgård) barman en is hij door een trauma in zijn jeugd niet meer in staat om te praten. Dan verdwijnt zijn vriendin, het enige lichtpuntje Leo’s leven. Een stel gehaaide Amerikaanse chirurgen (Paul Rudd en Justin Theroux) zijn de enige terugkerende aanwijzing die Leo kan vinden. Om zijn geliefde terug te krijgen, moet hij zich noodgedwongen onderdompelen in de onderwereld van Berlijn.

Mute wordt ook wel de “spirituele opvolger” van Jones’ eerste film Moon (2009) genoemd en Jones heeft zich voor de film flink laten inspireren door Ridley Scotts Blade Runner uit 1982. Moon was destijds een bescheiden hitje en bracht 10 miljoen dollar op.

Een precieze releasedatum is er nog niet, de eerste beelden wel.

Netflix
Meer
Lees meer...