Deze 10 artiesten maken dit jaar kans op Zomerhit

Komende zaterdag, 19 augustus, is het zover. Dan weten we wie Zomerhit 2023 wint en daarmee Margriet Hermans opvolgt. Zij won vorig jaar verrassend met Lekker Blijven Hangen. Zouden we ook dit jaar opnieuw een verrassende winnaar kunnen verwachten? Dit zijn alvast de 10 genomineerden.

De voorbije weken konden de luisteraars van Radio 2 en de kijkers van VRT 1 stemmen op hun favoriete song van de voorbije zomer. In eerste instantie konden de stemmers kiezen uit een hele waslijst van 20 songs, maar die is gisteren ingekort tot slechts 10. Uit die lijst van 10 artiesten kunnen fans dus nog stemmen. De grote ontknoping volgt dan deze zaterdag, 19 augustus, tijdens de grote slotshow op VRT 1.

Op de lijst met genomineerden staan geen grote verrassingen. Al is het wel opvallend dat Regi ft. Maxine met Horen, Zien en Zwijgen het niet gehaald heeft. The Starlings & Ozark Henry met Under Your Spell en Gustaph met Because of You zijn dan wel weer te vinden op de lijst.

3 keer #LikeMe

Al bij aanvang van Zomerhit 2023 was het duidelijk dat er drie grote favorieten zijn: Metejoor met Laat ons een Bloem, Pommelien Thijs met Erop of eronder en CAMILLE met Rihanna. Die laatste twee zijn ook meteen afkomstig uit het programma #LikeMe, waar ook de vierde genomineerde MAKSIM met Onder invloed vandaan komt.

Of het ook echt een van hen zal zijn die zaterdag met de hoofdprijs naar huis gaat, valt nog af te wachten. Vorig jaar was Pommelien Thijs namelijk ook topfavoriet, maar toen ging Margriet Hermans uiteindelijk met de grote prijs naar huis. Die geschiedenis zou zich ook dit jaar nog eens kunnen herhalen met Bart Kaëll en Wat is jouw geheim?.

Ook die andere topfavoriet van vorig jaar is er terug bij. Niels Destadsbader is genomineerd met Liefs voor Later ft. Kenny B.. Daarnaast is er nog ander jong geweld te vinden met Berre en zijn Kissing Strangers en Aaron Blommaert met Zonde. Because of You van Gustaph en Under Your Spell van The Starlings & Ozark Henry zijn de grootste verrassingen.

Bekijk de volledige lijst met genomineerden hier:

  • Aaron Blommaert – Zonde
  • Bart Kaëll – Wat is jouw geheim?
  • Berre – Kissing Strangers
  • Camille – Rihanna
  • Gustaph – Because of You
  • Maksim – Onder invloed
  • Metejoor – Laat ons een bloem
  • Niels Destadsbader & Kenny B – Liefs voor later
  • Pommelien Thijs – Erop of eronder
  • The Starlings & Ozark Henry – Under Your Spell

De finale van Zomerhit 2023 is deze zaterdag, 19 augustus, vanaf 20.50 uur te zien op VRT 1.

Meer
Lees meer...