10 dingen die je zeker moet doen voor je het middelbaar verlaat

Voor leerlingen uit het zesde middelbaar kan het schooljaar ongetwijfeld niet snel genoeg voorbij gaan. Want eens de bel voor de laatste keer rinkelt, gaat een heel nieuwe wereld open. Maar omdat we nu al weten dat jullie achteraf nog vaak aan het secundair zullen terugdenken: 10 dingen die je zeker nog moet doen voor je tijd in ’t middelbaar erop zit. 

1. Laat je vrienden berichtjes inspreken op je gsm

Zeker weten dat je op een mooie dag zal nagenieten van de opnames, omdat ze je herinneren aan de geweldige vrienden die je had en de zalige momenten die jullie samen hebben beleefd.

2. Vertel je leraren hoeveel ze voor jou betekenen

Omdat ook jij ongetwijfeld leraars hebt van wie je al ontzettend veel hebt geleerd. Laat hen weten hoeveel ze voor jou betekenen, nu het nog kan. Geloof ons, elke leerkracht hoort graag dat hij voor jou het verschil heeft kunnen maken.

3. Hou een grote social media-kuis

Of je nu gaat solliciteren of nog verder studeren, je wilt sowieso een goeie indruk maken bij je nieuwe omgeving. Stel jezelf dus de vraag: “Is dit een foto die mijn baas/professor mag zien?” Zo niet, weet je wat je te doen staat.

4. Ga naar een schoolevenement waar je normaal nooit naartoe zou gaan

Muziekoptredens, toneelstukken, sportwedstrijden,… Oh jawel, ook op jouw school valt er zoveel meer te beleven dan je weet. Tijd om je wereld te verruimen en een kijkje te gaan nemen. 

5. Maak een filmpje terwijl je van de ene klas naar de andere wandelt

Net zoals op de speelplaats, in de eetzaal, in het ontspanningslokaal of in de muziekklas. Want hoe alledaags deze plekken momenteel ook mogen zijn voor jou, binnen een paar jaar geniet je ongetwijfeld met volle teugen na van deze herinneringen.

6. Stel een playlist samen van je favoriete songs

Omdat deze je sneller terug in de tijd zullen voeren dan eender welke teletijdmachine. 

7. Neem foto’s, veel foto’s!

Van je vrienden, leerkrachten en – waarom ook niet – de directeur. Bewaar ze wel op een externe harde schijf, zodat ze zeker niet verloren gaan als je computer crasht. 

8. Vertel je jarenlange crush hoe gek je bent op hem of haar

Anders zal je je het de rest van je leven beklagen en dat wil je jezelf echt niet aandoen.

9. Bedank iedereen voor je weggaat, van je leerkrachten tot het secretariaat en het onderhoudspersoneel

Want zonder hen zouden jouw geweldige jaren in het middelbaar nooit never jamais zo tof zijn geweest.

10. Wees trots op jezelf

Of je nu wel of niet graag naar school ging: je hebt je middelbare schooltijd met succes afgerond en daar mag je best fier op zijn.

En dan nu: tijd voor een nieuwe fase in je leven. Geniet ervan! 

Maar verlies intussen je beste vrienden uit het middelbaar niet uit het oog. Uiteindelijk hebben zij je deels gemaakt tot wie je bent. Ze kennen je beter dan wie ook en zullen er altijd voor je zijn.

Zolang het contact niet verwatert, althans. Maar daarvoor zijn inspanningen langs beide kanten nodig, want geloof ons: je leven wordt drukker dan ooit!
Meer
Lees meer...