10 dingen die ‘The Simpsons’ ooit voorspelden

10 dingen die ‘The Simpsons’ ooit voorspelden

Tekenaars van cartoons dromen al eens weg naar een verre toekomst en zijn zo soms de uitvinders van gadgets die jaren later geheel normaal zijn. Bij ‘The Simpsons’ hebben Matt Groening en co er zelfs een patent op. Bij Mashable bekeken ze nog even 25 seizoenen van de populaire familie en deze tien ‘voorspellingen’ zijn verrassend allemaal uitgekomen.

1. De smartwatch

Tumblr
In 1995 kregen we letterlijk een blik in de toekomst: het huwelijk van Lisa Simpson. Aangezien dat intussen bijna twintig jaar geleden is, zouden de makers best ergens rond het jaar 2014 kunnen hebben gemikt om Lisa in het huwelijksbootje te laten stappen. Zo futuristisch als in die episode is het niet geworden, maar de verloofde van Lisa spreekt op een bepaald moment wel tegen zijn horloge. Dat zou vandaag ook enigszins kunnen met smartwatches zoals de Samsung Galaxy Gear.

2. De 3D-printer

Tien jaar later, in 2005, krijgen we nog een stukje technologie uit de toekomst te zien: de 3D-printer, of toch een soort printer. Marge neemt een foto van de afstuderende Bart en Lisa op de avond van hun bal op school. Prompt verandert de polaroid in een 3D-cake. Wedden dat zelfs de tekenaars nooit hadden kunnen dromen dat hun idee amper 9 jaar later niet eens zo gek meer is. Zelfs 3D-taarten bestaan al.
IMGUR, THEKRUSTYKRABPIZZAISTHEPIZZAABSOLUTIVALLY

3. Helm met camera

IMGUR, HUTTHUTTHIKE2
Het hilarische moment waarop Homer met een loodzware hoed en een euhm… onopvallende camera de Kwik-E-Mart binnenwandelt om voor een televisieprogramma te bewijzen dat Apu bedorven voedsel verkoopt. De hoed was misschien wel de prehistorische voorloper van de GoPro-helm. Getekend 1994.

4. Videochat

IMGUR
Nog eentje uit die episode over het huwelijk van Lisa Simpson: een gesprek met Marge langs een soort videochat. Al doen wij dat gelukkig vooral via computers en smartphones, want die oude telefoon met draaischijf en een klein beeldscherm lijkt nergens op.

5. Selfies

IMGUR, OOOGAOOOGAYOINK
Wat zou Bart vandaag graag jong geweest zijn. Foto’s van zijn achterwerk met een kopieerapparaat of, zoals in deze episode uit 1992, met een oud fototoestel voor de spiegel. Hier is de selfie mogelijk ontstaan. Of is dit misschien al de belfie?

6. Autocorrectie

TUMBLR, EYEONSPRINGFIELD
Zelfs Apple heeft veel kunnen leren van The Simpsons. We gaan terug naar 1994, wanneer in de aflevering Lisa on ice pestkop Dolph een memo op zijn Apple Newton probeert te noteren. ‘Beat Up Martin’ verandert het toestel in ‘Eat up, Martha’. Later zou Apple de autocorrectie introduceren.

7. De babyvertaler

Tumblr
De broer van Homer, ook al zullen veel kijkers hem niet meer kennen, was ooit rijk… totdat hij Homer leerde kennen. Met de hulp van Maggie bouwt hij een babyvertaler, zodat ouders eindelijk weten wat al dat gehuil en gebrabbel betekent. Dat bestaat toch niet, horen we je denken. Wel: check this out!

8. Google neemt de wereld over

Niet alleen Apple hebben The Simpsons goed ingeschat, ook Google werd een grote toekomst voorspeld. In de futuristische aflevering Holidays of Future Passed zegt Lisa dat Google “nog steeds een verdomd goede zoekmachine is, hoewel ze de halve wereld tot slaaf hebben gemaakt”. Zo erg is het nog niet, maar wie komt er tegenwoordig nog een dag, laat staan een week, door zonder iets op Google op te zoeken?

9. NSA luistert mee

tumblr
Zeven jaar geleden, in The Simpsons Movie, zien we de familie op de vlucht slaan. Lisa waarschuwt dat de overheid hen afluistert en kan ontdekken waar ze zich bevinden. Het moet kort voor de hoogdagen van de afluisterpraktijken van de NSA geweest zijn.

10. En de rest luistert ook mee

Maar hoe spectaculair die voorspelling uit 2007 ook is, wat moeten we denken van dit beeld uit 1997? Wie goed kijkt, ziet dat de telefoonkabels etiketten van organisaties zoals de FBI, CIA én de NSA bevatten.
IMGUR, OCCASIONALLYAROUND

We zijn benieuwd hoe de wereld er in 2024 zal uitzien. The Simpsons zullen het ons misschien vertellen…

BRON: Mashable

Gesponsorde artikelen