Left Right
scrollTop top

12 romantische gerechtjes waarmee je zeker scoort


12 romantische gerechtjes waarmee je zeker scoort

Vergeet al die dure geschenken voor Valentijn en verras je geliefde eens met een lekker etentje. Wij selecteerden twaalf recepten met voor elk wat wils: van een snelle, maar lekkere hap tot een maaltijd waar veel tijd en liefde in is gestoken. Maar van één ding zijn we zeker: maak je dit, dan zal de beloning zeker volgen.

1. Oesters (in den oven)

Thinkstock

Veel werk heb je hier niet aan en oesters zijn bovendien heel lekker. Vooral mannen doen er niet slecht aan er een paar te eten, want oesters zouden volgens de bekende verhaaltjes de prestaties in bed verbeteren. Oesters bevatten namelijk zink en dat zorgt voor betere sperma. Natuurlijk zijn oesters een gevaarlijke maaltijd om te kiezen voor je geliefde, want veel mensen lusten die rauwe ‘snottebellen’ niet. Daarom kozen we voor een receptje om oesters in de oven te bereiden. Gegarandeerd zullen je oesters nu veel meer in de smaak vallen.

GEGRATINEERDE OESTERS MET GESTOOFDE PREI (Jeroen Meus)

2. Een eenvoudige spaghetti

Bestaat er een romantischer gerechtje dan een doodgewone spaghetti? Sinds de Disneyfilm Lady & de Vagebond waarschijnlijk niet. Zet een groot bord in het midden van de tafel en geniet er samen van. Natuurlijk wel opletten dat er geen ruzie ontstaat bij de laatste sliert. Omdat spaghetti bolognaise maar heel gewoon is, kozen we voor een bereiding met kip en prei. SPAGHETTI MET GEBAKKEN KIP, PREI EN LOOK (Sofie Dumont)

3. Pikante scampi’s

Thinkstock
Het mag op Valentijn toch ook al eens pikanter zijn. En niet alleen in de slaapkamer. Daarom gaan we de traditionele scampi’s niet met look bereiden. Dat is trouwens niet goed voor de adem wanneer er na het eten nog plannen zijn. Je bepaalt zelf hoe pikant je scampi diabolique maakt. Jeroen Meus kiest in dit recept voor één chilipeper en dat zal zeker al effect hebben. Er bestaan natuurlijk ook minder straffe chilipepers. SCAMPI DIABOLIQUE (Jeroen Meus)

4. Vegetarische sex on the plate

EVA
Ziet dit er niet heerlijk uit? We hoeven natuurlijk niet met vis of vlees te werken om een aantrekkelijk gerecht op tafel te zetten. Met lekkere groenten zoals courgette en tomaat kan je niets verkeerd doen. Het moeilijkste aan dit gerechtje is misschien nog de afwerking. COURGETTE-TOMATENTAARTJE EN PUREE VAN WITTE BONEN (EVA)

5. Exotisch in de wok

Thinkstock
Als het snel moet gaan en je hebt geen zin in pasta, dan kan je maar beter de wok bovenhalen. Dit gerechtje brengt je in zuiderse sferen. Struisvogel is zeker niet iets wat je elke dag eet, dus het is nog speciaal ook. We doen er wat paprika en mango bij om het af te werken. Ook weer een gerecht waar je gerust op één bord samen van kunt genieten. GEWOKTE STRUISVOGEL MET MANGO (Njam)

6. Truffels (en niet van chocolade)

Thinkstock
Nog een ingrediënt waarvan wordt aangenomen dat het goed kan zijn voor je seksleven. Dat zal de chocoladetruffel zeker doen, maar op chocolade komen we later nog terug. Hier kiezen we voor de zwam, die een ware delicatesse is. Het receptje hieronder werkt met witte truffels (op de foto zie je de zwarte variant) op een bedje van risotto. RISOTTO MET WITTE TRUFFELS (Njam)

7. Een lekker stoofpotje

Thinkstock
Een gerecht dat al wat meer tijd vergt, maar ideaal is voor Valentijn. Een stoofpotje is zo goed als klaar van zodra je het één of meerdere uren op het vuur moet laten pruttelen. Ondertussen kan je al even gezellig aperitieven. Het stoofpotje met kip van Jeroen Meus moet ongeveer anderhalf uur op het vuur staan. Hij bereidt het met Geuze en dus is het op en top Belgisch. STOOFPOTJE VAN KIP EN OUDE GEUZE (Jeroen Meus)

8. Wees voorbereid met een lekkere lasagne

Thinkstock
Als er iets is wat je perfect op voorhand kunt bereiden, dan is het lasagne. Doe het desnoods de avond voor het Valentijnsdiner. Het klinkt misschien niet als een chique gerecht, maar uiteindelijk is wel bijna iedereen erop verzot. En het is niet moeilijk om lasagne te maken. Wanneer je het recept volgt en je de lasagne lang genoeg in de oven laat staan, kan dit gewoon niet mislukken. LASAGNE (Jeroen Meus)

9. Een vegetarisch stoofpotje

EVA
Een stoofpotje hoeft niet noodzakelijk met vlees te worden geserveerd. Dit gerechtje maakt gebruik van wintergroenten en wordt bereid met kokosmelk. Zo geef je op een winteravond opnieuw een exotische toets aan je maaltijd. KOKOSSTOOFPOTJE MET WINTERGROENTEN (EVA)

10. Liefde zit in vurige mosselen

Thinkstock
Belgen eten graag mosselen en daar is ook op Valentijn niks mis mee. In plaats van een gewone mosselpot kiezen we voor mosselen die mooi gepresenteerd zijn met onder andere paprika, rode ui en bieslook. Het is meer een hapje voor wie geen grote honger heeft en bijvoorbeeld meteen tot iets anders wil overgaan. ESCABECHE VAN MOSSELEN (Libelle)

11. Geen Valentijn zonder chocolade

Thinkstock
Daar zijn we dan met de chocolade. Het bevordert de zin in seks en dit gerecht is bovendien nog erotisch ook. De aardbeien kan je naar smaak natuurlijk vervangen. Piet legt hieronder uit hoe het moet. CHOCOLADEFONDUE (Piet Huysentruyt)

12. Zeg het met bubbels

4FOOD
Een dessertje dat sorbet en cava combineert. Hiermee kan je alleen maar scoren. SPRANKELENDE SORBET
Thinkstock

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810