13 fashiontrends uit Sex and the City die weer helemaal in zijn

Het is al meer dan 11 jaar geleden dat ‘Sex and the City’ voor het eerst op het kleine scherm verscheen, maar de 4 vriendinnen zijn onvergetelijk wat hun iconische outfits betreft. Van Carries tutu op Times Square met bijhorende Manolo’s tot de kleurrijke maatpakken van Samantha, het zijn één voor één trendsetters. En je hoeft binnenkort geen enkele fabulous outfit te missen, want alle 6 seizoenen van ‘Sex and the City’ zijn sinds 21 oktober te zien op Telenet Play. Ben je benieuwd welke trends van toen tot op de dag van vandaag nog steeds hip en stijlvol zijn? Ontdek ze hier.

1. De bontjas van Carrie

https://www.instagram.com/p/B3SblAcFUk6/?utm_source=ig_web_copy_link

Carries tutu mag dan het meest memorabele kledingstuk zijn uit de serie, maar haar bontjas draagt ze het meest. De vintage vacht verslijt ze vanaf de pilootaflevering tot en met de eerste film, gecombineerd met avondjurken, pyjama’s en joggingbroeken. Deze klassieker is een blijvertje, zelfs in 2019.

2. Samantha doet aan color blocking …

https://www.instagram.com/p/B3TcVZ9gkS3/?utm_source=ig_web_copy_link

Samantha is allesbehalve preuts, zowel in haar persoonlijkheid als in haar kleerkast. Dat is te zien aan haar gewaagde, maar geslaagde kleurencombinaties in de serie. Blauw en rood? Geel en zwart? Roze en oranje? Geen probleem voor deze topmadam!

3. … en draagt kleurrijke maatpakken als een echte girl boss

https://www.instagram.com/p/BLeny-QDq6t/?utm_source=ig_web_copy_link

Maatpakken zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld anno 2019 en wie weet heeft Samantha Jones daar wel iets mee te maken. 😉

4. De korte coupe van Miranda

https://www.instagram.com/p/B2EOU3DFldQ/?utm_source=ig_web_copy_link

Zet de schaar in je lange haren, want de korte coupe was, is én blijft een trendy kapsel. Voor Cara Delevingne, Kristen Stewart en Miley Cyrus was er Miranda Hobbes die met haar korte, vuurrode haren op ons scherm verscheen.

5. De roze wolk van Charlotte

https://www.instagram.com/p/B2tYwQ_A7gc/?utm_source=ig_web_copy_link

Hé, het is oké om van top tot teen roze te dragen, want Charlotte York was je al voor. Je kan allerlei soorten roze mixen zoals fuchsia, zalm- of oudroze. Of je gaat gewoon helemaal in het felroze gekleed. Je kan alle kanten uit!

6. De ballerinalook van Carrie

https://www.instagram.com/p/Bz5kjhmlCjj/?utm_source=ig_web_copy_link

Dé iconische tutu van Carrie kon zeker niet ontbreken in dit lijstje. Hij verschijnt voor het eerst in de intro van ‘Sex and the City’ en is helemaal gemaakt van tule. Een soortgelijke rok werd nagemaakt in de allerlaatste aflevering die zich in Parijs afspeelt, maar ook in de eerste SATC-film komt hij tevoorschijn. Nog steeds een hippe look en een blijvertje in je kleerkast.

7. De slipdress als jurkje

https://www.instagram.com/p/B3P9oqAhwn7/

De underwear-as-outerwear-trend blijft nog steeds hangen en zelfs in de nineties was hij al onmisbaar. Carrie draagt verschillende outfits met een (satijnen) slipdress, met of zonder t-shirt onder. Topcombinatie!

8. Joggingbroek pimpen met hakken

https://www.instagram.com/p/BNaK2LujBy_/

Wie zegt dat je een joggingbroek niet fancy kan dragen? Carrie Bradshaw deed het ons al voor. Dankzij allerlei soorten, vormen en kleuren van leggings en joggingbroeken is het nu véél gemakkelijker om je outfit te pimpen.

9. À la Française

https://www.instagram.com/p/BoAHQQ3FnA6/?utm_source=ig_web_copy_link

Mais non, mon cherie, een baret hoef je niet enkel in Parijs te dragen. De laatste jaren vind je alsmaar meer baretten terug in de winkel, maar hoe style je ze precies? Geen nood, je kan je gerust laten inspireren door Carrie Bradshaw.

10. De curly bob van Carrie

https://www.instagram.com/p/BgwfhwWDINY/?utm_source=ig_web_copy_link

Afprinten en meenemen naar de kapper, want deze coupe is een blijvertje! Carrie verandert haar volledige look in seizoen 5 en kiest voor een korte, curly bob.

11. De hemdjurk

https://www.instagram.com/p/BNm4MPJDMpp/?utm_source=ig_web_copy_link

Steel het hemd van je vriend uit z’n kleerkast, zoek er een leuk riempje bij, et voilà! De look is compleet. Ideaal voor wanneer je favoriete jurkjes in de wasmachine zitten.

12. Het ideale accessoire: een sjaaltje

https://www.instagram.com/p/B2PMDX7Amje/?utm_source=ig_web_copy_link

Met sjaaltjes kan je alle richtingen uit en sinds vorige zomer zijn ze onmisbaar voor in je haar, om je hals of als versiering voor je handtas. Carrie was ons al voor door ze in haar haar vast te binden of als pronkstuk van haar outfit rond haar arm te dragen.

13. Werk je outfit af met een paar statement oorbellen à la Samantha

https://www.instagram.com/p/BtO_ULNl5g7/?utm_source=ig_web_copy_link

Wat oorbellen betreft: hoe groter, hoe leuker! Samantha stal in ‘Sex and the City’ vaak de show met een paar opzichtige oorbellen in funky kleur of met een opvallende vorm. Ook deze trend blijft vandaag overeind, dankzij Samantha. Thanks, girl!

Benieuwd naar welke trends de dames van Sex and the City nog op de fashionkaart zetten? Dan kan je vanaf nu de hele serie bingewatchen via Play van Telenet. Enjoy, schatjes!

Meer
Lees meer...