Left Right
scrollTop top

13 leuke mobiele Disney-spelletjes om de tijd te doden tijdens de lockdown


Disney mobiele spelletjes
© Disney

Je bent nooit te oud voor Disney. En wat is er beter om je verveling tegen te gaan dan een spelletje in Disney-stijl? Zeker nu de coronaverveling alsmaar groter wordt, zijn alle leuke tijdsbestedingen meer dan welkom. Deze smartphonegames zijn de perfecte oplossing om de tijd op een magische manier te doden!

Disney-fans kunnen zich volledig uitleven met deze mobiele spelletjes. Met één van deze leuke games zal de tijd gegarandeerd sneller voorbij gaan. Disney is dé plaats “where the magic happens“. Maar deze keer kan je de magie gewoon zelf maken door deze betoverende smartphonegames in Disney-thema!

1. Frozen Free Fall

Als je verslaafd bent aan Candy Crush, dan moet je zeker eens Frozen Free Fall uitproberen. Beleef een magisch puzzelavontuur in het wondermooie Arendelle. Samen met Anna, Elsa, Olaf en andere bekende personages kan je honderden ijzige puzzels oplossen. Het leukste is dat je de krachten van Anna of Elsa kan gebruiken om de kristallen te laten verdwijnen!

Frozen Free Fall is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

2. Disney Emoji Blitz

Ready. Set. Blitz! Disney Emoji Blitz is ook een match 3-spelletje ofwel drie-op-een-rij spel. Hier is het de bedoeling dat je honderden Disney-, Pixar- en Star Wars-emojis verzamelt. Het is een leuk en makkelijk spelletje om te spelen. Ideaal dus om de tijd te verdrijven. Bovendien kan je vrienden uitdagen en kan je zelfs je verzamelde emoji’s gebruiken in een chatgesprek!

Disney Emoji Blitz is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

3. Disney Magic Kingdoms

In Disney Magic Kingdoms kan je je pas écht uitleven. Hier kan je gewoon je eigen Disney Park van je dromen maken! Vol personages van Disney, Pixar en Star Wars, spannende attracties en speciale evenementen bouw je je eigen magische plek. Breng het kind in jezelf naar boven en laat je fantasie de vrije loop!

Disney Magic Kingdoms is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

4. Inside Out Thought Bubbles

Een nostalgisch spelletje in een nieuw jasje, dat is Inside Out Thought Bubbles. Wie fan is van de film Inside Out of een spelletje bubble shooter, zal zeker z’n ding vinden in deze smartphonegame. Samen met Riley’s emoties ga je op avontuur om geheugenbellen te matchen. Daarbij reis je door unieke locaties die ook in de film aan bod komen. Een leuke aanrader!

Inside Out Thought Bubbles is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

5. Maleficent Free Fall

Maleficent Free Fall is van dezelfde makers als, hoe raad je het, Frozen Free Fall. Met dit mobiel spelletje begin je aan een duister puzzelavontuur met spannende doelen. In het spel komt ook de jonge Maleficent aan bod en verken je haar onvertelde verhaal. Ervaar de krachten van Maleficent, bevrijd haar raaf Diaval en ontdek nog vele andere mysterieuze verrassingen in dit spelletje!

Maleficent Free Fall is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

6. Kingdom Hearts Union χ[Cross]

Kingdom Hearts is oorspronkelijk een videogame voor de PlayStation. Maar nu is er ook een mobiele versie. Hier begint het grootste avontuur in de magische en wonderlijke wereld van Disney! Samen met je favoriete Disney- en Final Fantasy-personages vecht je tegen zware tegenstanders. Bovendien kan je ook met maximaal 6 vrienden in real-time multiplayer quests spelen. Zeker de moeite waard!

Kingdom Hearts Union χ[Cross] is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

7. Disney Heroes: Battle Mode

In Disney Heroes: Battle Mode bundelen je favoriete Disney-figuren uit verschillende films hun krachten om de slechteriken te bestrijden. Het spel speelt zich af in de digitale Stad. Daar beschadigt een kwaadaardig virus elke pixel waardoor zelfs de eigen vrienden en familie van de helden zich tegen hen keren … Jij moet de beste teams samenstellen om je mede-helden te redden. Je kan dus als het ware je eigen Disney-dreamteam in elkaar zetten!

Disney Heroes: Battle Mode is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

8. LINE: Disney Tsum Tsum

LINE: Disney Tsum Tsum is ongetwijfeld het schattigste spelletje in deze lijst. Het spel zit vol snoezige Tsum Tsum pluchen versies van je favoriete personages. De bedoeling is eenvoudig: je moet dezelfde Tsum Tsum met elkaar verbinden. Verschillende bekende Disney-figuren zoals Mickey Mouse, Winnie the Pooh, Dumbo en vele andere zijn omgetoverd tot een schattig wezentje en staan klaar om met je te spelen in dit vertederend puzzelspel!

LINE: Disney Tsum Tsum is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

9. Where’s My Water? 2

Where’s My Water? was zo een succes van Disney dat het niet meer dan logisch was om een vervolg te maken. In Where’s My Water? 2 zijn er nog meer puzzels die je moet oplossen om het water naar de schattige Swampy en zijn vrienden te krijgen. Bovendien bevat het spelletje drie gloednieuwe locaties, waaronder de Riolering, de Zeepfabriek en het Strand. Vergezel Swampy, Allie en Cranky op hun tweede spannende avontuur!

Where’s My Water? 2 is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

10. Pirates of the Caribbean: Tides of War

Altijd eens een piraat willen zijn? Dan is Pirates of the Caribbean: Tides of War zeker iets voor jou! Hier ben jij de kapitein van een piratenhaven. In dit realtime strategiespel vecht je samen met legendarische kapiteins om te heersen over de zee. Sluit je aan bij een piratenalliantie of creëer zelf eentje om de strijd aan te gaan tegen bovennatuurlijke wezens en strijdlustige piraten. Waan je als Captain Jack Sparrow in dit Caribische avontuur!

Pirates of the Caribbean: Tides of War is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

11. Disney Princess Majestic Quest

Een spelletje met Disney-prinsessen mag natuurlijk niet ontbreken in ons lijstje. Disney Princess Majestic Quest is een magisch puzzelspelletje met in de hoofdrol verschillende legendarische prinsessen. Mulan, Ariel, Belle en meer hebben je hulp nodig om hun koninkrijken opnieuw op te bouwen na een magische storm. In een nieuw match-3 avontuur moet je hun rijken herstellen door de edelstenen met elkaar te verbinden. Daarna kan je de Disney-paleizen zelf ontwerpen en versieren!

Disney Princess Majestic Quest is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

12. Marvel Future Fight

Marvel Future Fight is een enorm populair Marvel-spelletje. S.H.I.E.L.D.’s directeur, Nick Fury, heeft een dringend bericht uit de toekomst gestuurd. De wereld dreigt vernietigd te worden … Aan jou en de Marvel-helden dus om het universum te verdedigen! Rekruteer je favoriete personages, zoals de Avengers, Guardians of the Galaxy, X-Men, Spider-Man en meer om je eigen team op te bouwen. Je neemt het op tegen andere spelers om de wereld te redden en de schurken te verslaan!

Marvel Future Fight is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

13. Star Wars: Galaxy of Heroes

Een andere populaire smartphonegame die zeker de moeite is, is Star Wars: Galaxy of Heroes. Je verzamelt verschillende personages uit het Star Wars-universum. Zo kan je vechten met je favoriete helden van de Duistere Kant of de Lichte Kant. Ook hier moet je je eigen team creëren. Door te spelen, ontgrendel je leuke vaardigheden om je team nog sterker te maken. Versla je tegenstanders en word zo meester van de Galaxy!

Star Wars: Galaxy of Heroes is gratis beschikbaar voor iOS en Android.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…