15 leuke mobiele games om met je vrienden te spelen tijdens de lockdown

De quarantaine is ondertussen al eventjes aan de gang. De eenzaamheid slaat toe en ook de verveling steekt hoogstwaarschijnlijk al de kop op. De zelfisolatie is voor niemand makkelijk. Maar toch mogen we niet vergeten dat het voor een goed doel is: de verspreiding van het coronavirus tegengaan.

Op café gaan met je vrienden, eens lekker gaan eten met je partner of eens goed uitgaan, het is voorlopig allemaal verleden tijd. Maar gelukkig bestaan er ook leuke apps om samen met je vrienden te spelen terwijl je in lockdown zit. Dus installeer je in je zetel, download deze smartphonegames en spelen maar!

1. Houseparty

Houseparty
Houseparty

Een app die sinds de quarantaine populair is geworden, is Houseparty. Met deze app hoef je je vrienden of familie niet te missen want je kan facetimen met een grote groep en dit tot acht personen! Maar dat is niet het enige leuke aan de app want terwijl je videochat, kan je samen spelletjes spelen. Je kan vier verschillende spelletjes spelen. En die spelletjes gaan van quizzen tot tekenen en het bevat zelf het bekende spelletje Heads Up, waarbij je moet raden wie jij bent aan de hand van beschrijvingen.

Houseparty is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

2. FightList

FightList
FightList

Een ander leuk spelletje om met vrienden te spelen, is FightList. Jammer genoeg kan je dit niet in het Nederlands spelen, maar wel bijvoorbeeld in het Engels of Frans. Bij FightList krijg je telkens een ander thema voorgeschoteld. Daarbij is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk antwoorden geeft. Er zijn vijf rondes dus je hebt vijf kansen om je vriend te verslaan in de spannend strijd. Je kan bovendien je profiel verbinden met je Facebook-account, maar dat is niet verplicht. Iets anders leuks aan deze smartphonegame is dat je tijdens het spelen ook kan chatten!

FightList is gratis beschikbaar voor iOs en Android.

3. Pokémon GO

Waarschijnlijk heeft deze mobiele game weinig introductie nodig. Je kent het spelletje ongetwijfeld want na zijn release in 2016 werd Pokémon GO wereldwijd gespeeld. Het was toen zelfs een echte hype. Ondertussen is de hype wat uitgedoofd, maar dat wil niet zeggen dat het niet meer gespeeld wordt. En nu is het ideaal om opnieuw Pokémons te vangen, als je de coronamaatregelen volgt tenminste. Zo mag je maar met één vriend samen op jacht gaan én moet je zeker anderhalve meter afstand tussen jullie laten.

Pokémon GO is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

4. Wordfeud

Wordfeud
Wordfeud

Voor de Scrabble-fans is er het spelletje Wordfeud. Het is een variant op het bekende, maar Engelstalige Words With Friends 2. Wordfeud is in het Nederlands, wat het natuurlijk makkelijker maakt om goeie woorden te verzinnen! Met dit puzzelspel kan je vrienden of willekeurige spelers uitdagen. Daarnaast kan je ook chatten dus je kan nog altijd discussiëren of dat nu wel of niet een bestaand woord is. Precies echt!

Wordfeud is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

5. Trivia Crack

Trivia Crack
Trivia Crack

Trivial Pursuit ken je ongetwijfeld en nu kan je deze quiz ook op je smartphone spelen! Samen met vrienden en familie kan je je kennis testen en achterhalen wie de slimste van de groep is. Net zoals het echte spel heb je zes categorieën: geografie, wetenschap, geschiedenis, sport, kunst en films en muziek. Voor elk wat wils dus! Slimmeriken kunnen ook zelf vragen verzinnen of vragen vertalen.

Trivia Crack is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

6. Best Fiends – Puzzle Adventure

De naam verraadt het al, maar met Best Fiends – Puzzle Adventure mag je je verwachten aan een groot avontuur. Met dit mobiele spel ben je zeker en vast even zoet, want het telt duizenden puzzels. Tijdens het spel kan je ook verschillende schattige figuurtjes verzamelen. Pas maar op want voordat je het weet ben je eraan verslaafd! Door met je Facebook-vrienden te spelen, kan je bovendien geweldige beloningen verdienen.

Best Fiends – Puzzle Adventure is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

7. RollerCoaster Tycoon Touch

Wat is een beter tijdverdrijf dan je eigen pretpark te creëren? Met RollerCoaster Tycoon Touch kan je de gekste achtbanen maken en met meer dan 250 verschillende attracties, parkversieringen, restaurants en shops kan je je volledig uitleven! Bovendien kan je de parken van je vrienden bezoeken om zo cadeaus te verzamelen. En natuurlijk ook om te kijken wie het leukste pretpark heeft gemaakt. Beleef met deze smartphonegame alles wat je normaal in een echt pretpark ervaart!

RollerCoaster Tycoon Touch is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

8. Fortnite

Het wereldberoemde Fortnite kan je op eender welk toestel spelen, dus ook mobiel. Maar moet dit spel wel nog voorgesteld worden? Fortnite is namelijk het meest populaire spel ter wereld. Iedereen speelt het, praat erover, of doet de dansjes van het spel na. Maar het belangrijkste: je kan het samen met vrienden spelen door de Battle Royal-modus. Daar strijden honderd spelers tegen elkaar, al dan niet in teams. Fortnite is te vinden in de App Store, maar Android-toestellen moeten het spel downloaden via deze link.

Fortnite is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

9. Heads Up!

Heads Up!
Heads Up!

We vermeldden het spel daarjuist al bij Houseparty, maar Heads Up! heeft natuurlijk ook z’n eigen app. Heads Up! is ontstaan in The Ellen DeGeneres Show waar DeGeneres het met haar gasten speelde. Maar het is ook verkrijgbaar in een geweldige app. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk juiste antwoorden te raden binnen één minuut in een bepaalde categorie. Spelplezier met familie en vrienden verzekerd! Ook al is het spelletje in het Engels, toch zijn de woorden zeker begrijpbaar. In tijden van corona is het aangeraden om dit spelletje met je gezin te spelen of met één vriend.

Heads Up! is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

10. SongPop 2

Ben je zot van muziek? Dan is SongPop zeker iets voor je! Met deze quiz test je je muziekkennis en dat van je vrienden. SongPop beschikt over meer dan 100.000 nummers en tientallen genres. Van oude klassiekers tot nu, muzikaal plezier is met deze smartphonegame zeker gegarandeerd! Het enige wat je moet doen is de juiste titel of artiest raden, zoveel mogelijk punten scoren en natuurlijk ook genieten van de muziek die je hoort.

SongPop 2 is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

11. Galgje

Galgje
Galgje

Er bestaan verschillende varianten op het klassieke spelletje in de App of Play Store. Maar één ding is verzekerd, de Nederlandse versie Galgje of Hangman in het Engels is pure nostalgie naar het bekende schoolspelletje. En ook dit kan je gewoon mobiel spelen tegen je vriend. Net zoals het echte spelletje moet je ook hier een woord raden door telkens een letter op te noemen. Maar pas op! Want per fout, beland je mannetje aan de galg.

Galgje is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

12. Evil Apples vs. Humanity

Evil Apples
Evil Apples

Evil Apples is geïnspireerd op het populaire gezelschapsspel Cards Against Humanity. Voor Android-gebruikers noemt het spel een tikkeltje anders, namelijk Evil Apples: You Against Humanity! Dit spel kan je met drie anderen spelen. Iedereen krijgt dezelfde kaart te zien met een onafgemaakte zin op. Het is de bedoeling dat je deze zin aanvult met een kaart die in je stapel ligt. Maar op die kaarten staan de vuilste en gekste dingen. Hilariteit verzekerd!

Evil Apples vs. Humanity is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

13. Gardenscapes

Een ander leuk spelletje om de hele coronacrisis even te vergeten, is Gardenscapes. Met dit spel kan je een tuin volledig omtoveren tot iets prachtigs terwijl je te maken krijgt met een aantal onverwachte plotwendingen. Stort je in een geweldig tuinavontuur door drie-op-een-rij-levels te voltooien, je tuin op te knappen en te decoreren en last but not least, er staat altijd een schattig en vrolijk huisdier voor je klaar! Bovendien kan je een eigen gemeenschap creëren waarin je Facebook-vrienden je buren worden. Vertoeven in een virtuele omgeving voelde nog nooit zo goed.

Gardenscapes is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

14. Clash of Clans

Ondertussen is Clash of Clans niet meer zo nieuw, maar het behoort nog altijd tot één van de populairste en leukste smartphonegames om te spelen met je vrienden. De bedoeling van het strategiespel Clash of Clans is eenvoudig. Je bouwt je eigen dorp en vervolgens richt je een eigen clan op of voeg je je bij een andere. Het is belangrijk dat je je dorp goed verdedigt tegen aanvallers, maar tegelijkertijd kan je ook zelf clanoorlogen ontketenen. Samen met je clan kan je in de clanspelen vechten om zo waardevolle prijzen te winnen. Voeg jij je bij de miljoenen andere spelers?

Clash of Clans is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

15. Asphalt 8: Airborne

Iets dat zeker niet mag ontbreken in deze lijst is een racespelletje. Wie graag racewedstrijden à la Fast and Furious speelt, moet zeker Asphalt 8: Airborne eens uitproberen. Om een echte multiplayer race-ervaring te beleven kan je met acht spelers tegelijkertijd spelen. Samen met je vrienden kan je asynchroon racen terwijl je de spookauto’s van je rivalen achtervolgt. Maar dat is lang niet het enige leuke aan het spel! In één van de meest krachtigste wagens en motors kan je volledig los gaan in zestien verschillende settings, van Tokio tot een woestijn in Nevada tot het wondermooie IJsland.

Asphalt 8: Airborne is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Hopelijk ga je met deze lijst je verveling tegemoet tijdens de quarantaine. Moge de beste winnen!

Meer
Lees meer...