Left Right
scrollTop top

Instagram tijdens coronacrisis: advies op je tijdlijn en tips tegen verveling


Instagram-maatregelen-corona
© Pixabay

Instagram wil zijn populariteit gebruiken om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. Het bedrijf wil advies voorzien op je tijdlijn en betrouwbare bronnen promoten. Via die weg wil Instagram voorkomen dat mensen foute adviezen gaan volgen. Daarnaast zijn er ook verschillende Instagram-gebruikers die leuke initiatieven nemen.

Tijdens de quarantaine hebben mensen veel tijd om alle soorten nieuwsbronnen en sites te raadplegen. Jammer genoeg zijn niet alle sites even betrouwbaar als het om het coronavirus draait. Daar wil Instagram wat aan doen. Met een nieuwe toevoeging wil het bedrijf ervoor zorgen dat de gebruikers juiste adviezen krijgen, zodat de verspreiding van het virus ingeperkt wordt. Dat meldt technologiewebsite TechCrunch.

Maatregelen

Instagram-Coronavirus
TechCrunch

Ondanks het feit dat Instagram hiervoor nooit echt nieuwsgericht heeft gewerkt, wordt dat nu anders. Het bedrijf wil zijn populariteit inzetten om de verspreiding van het virus en fake news in te perken. Dat is een goede zaak. In de meeste landen zal er een soort pop-up verschijnen aan de bovenkant van de homepagina, waarin wordt verwezen naar de website van de Wereldgezonheidsorganisatie. Dat doet het met de tekst: “Help de coronaverspreiding te vermijden: zie de laatste informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie, zodat je verdere verspreiding van COVID-19 kan verhelpen. — Ga naar who.int.”

Daarnaast neemt Instagram ook nog andere maatregelen. Het bedrijf stuurde al valse informatie door naar factcheckers en lijstte bovenaan de zoekresultaten officiële gezondheidssites op. Daarnaast voorkomt Instagram ook dat gebruikers augmented reality video’s zien die niet van erkende gezondheidsinstanties komen. Deze maatregelen van Instagram kunnen een zeer positieve werking hebben, aangezien de app meer dan een miljard gebruikers telt.

Tips tegen verveling

Verschillende Instagram-gebruikers spelen al in op de quarantaine en de daarbij horende verveling. Er worden massaal boekentips gedeeld, artiesten geven online concerten of celebrities gaan samen live. Ook de creatievelingen spelen er op in.

Het Instagram-account blijfinuwkot focust op “inspiratie voor enkele nuttige nutteloze bezigheden voor de komende dagen” en deelt daarbij meerdere nutteloze tips per dag. Ook andere Instagram pagina’s delen nutteloze weetjes om ons bezig te houden. Hier een aantal van onze favorieten:

View this post on Instagram

Break a on were we? #blijfinuwkot #ikmeenhethè

A post shared by Blijf in uw kot (@blijfinuwkot) on


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810