25 zalige tv-series die elke tiener in de jaren 90 volgde

Waar is de tijd dat we ons huiswerk zo snel mogelijk afwerkten, zodat we daarna meteen in de zetel van onze favoriete series konden genieten? Deze 25 programma’s heb je als tiener in de jaren 90 ongetwijfeld met veel plezier bekeken, en zorgen nu sowieso voor heel wat nostalgie:

1. Boy Meets World

Uiteraard herinner jij je Cory Matthews nog. Samen met zijn vriend Shawn kwam hij meer dan eens in de problemen, waarbij de strenge leerkracht Mr. Feeny moest tussenkomen. En natuurlijk herinner je je de liefdesperikelen met Topanga nog. Wat een topkoppel was dat!

2. Beverly Hills 90210

Wie heeft er vroeger niet gekeken naar deze legendarische serie over de rijkeluiskinderen in Beverly Hills? Broer en zus Brandon en Brenda verhuisden met hun gezin naar Beverly Hills, waar je hun belevenissen met hun vrienden kon volgen. Ken je Kelly, Steve, Andrea, Dylan, David en Donna nog?

3. The X-Files

Het befaamde FBI-duo Scully en Mulder was legendarisch. Samen slaagden ze erin talloze onverklaarbare zaken op te lossen, en elke aflevering zat je gegarandeerd op het puntje van je stoel.

4. Hélène et les Garçons

In het Franse programma Club Dorothée werd onder andere Hélène et les Garçons uitgezonden, een zalige serie over drie studentes die drie muzikanten ontmoetten, en alle romances, leuke tijden en gebroken harten die daaruit volgden. Waar is de tijd!

5. Friends

Nog zo’n legendarische serie over drie vrienden en drie vriendinnen is natuurlijk Friends. Tenzij je je jeugd op Mars hebt doorgebracht, heb je zonder enige twijfel gesmuld van deze geweldige serie. En waarschijnlijk gebruik je nog regelmatig quotes uit het programma en roep je soms “Joey doesn’t share food!” of iets gelijkaardigs ;-).

6. Baywatch

De kans is groot dat jij in je jeugd de serie Baywatch naspeelde, inclusief het slow motion loopje op het strand. Sowieso zat je ooit kwijlend te kijken naar die strakke lijven in die rode zwemshorts, of naar de rondborstige dames in hun legendarische rode badpak. Dat waren nog eens tijden :-).

7. The Fresh Prince of Bel-Air

Yep, het begin van de carrière van de enige echte Will Smith. Met een beetje geluk kan je de begintune nog steeds meerappen. En sowieso herinner je je de fameuze dansstijl nog van Wills neef Carlton ;-).

8. Wittekerke

Uiteraard keek je ook naar Vlaamse series zoals Wittekerke, waarin je de belevenissen volgde in het gelijknamige kuststadje. Waar is de tijd dat je elke week voor de buis zat voor Kürt Rogiers, Werner De Smedt en Veerle Baetens …

9. Sabrina the Teenage Witch

Hoe jaloers was je niet op Sabrina, een tienermeisje dat kon toveren zonder dat de buitenwereld wist dat ze een heks was. En dan had ze nog zo’n geweldige kat, Salem, en de coolste tantes van de wereld. Zalig!

10. Dawson’s Creek

En natuurlijk kunnen we ook Dawson’s Creek niet vergeten. Het was telkens weer smullen van de belevenissen van Dawson en zijn vrienden. Zou Joey uiteindelijk voor Dawson kiezen, of toch voor Pacey? En zou Dawsons droom uitkomen om filmregisseur te worden?

11. Family Matters

Wie herinnert zich Steve Urkel niet meer, die keer op keer zijn buren ging lastigvallen. Sowieso ken je nog altijd de legendarische uitspraak “Did i just do that?”, met bijhorende intonatie . En natuurlijk herinner je je nog de fameuze bretellen van Steve :-).

12. Xena: Warrior Princess

Ken je Xena nog? In Hercules was ze nog een nietsontziende leidster van een schurkenleger, maar daarna probeerde ze haar duistere leven achter zich te laten en goede daden te verrichten. Spanning verzekerd!

13. The Wonder Years

En waar is de tijd dat Kevin Arnold vertelde over zijn jeugdjaren en wat hij toen beleefde met zijn beste vriend Paul en zijn overbuurmeisje Winnie. With a little help from my friends, weet je nog?

14. Buiten de Zone

Uiteraard kan het legendarische programma Buiten de Zone niet ontbreken in dit overzicht. De hilarische en absurde sketches rond de jongerenfoon gaven deze reeks een echte cultstatus, en terecht! Gebruik jij ook nog altijd de quote “Allo, een kieken op ne velo!”? 😉

15. Seventh Heaven

Toegegeven, het ging er allemaal nogal braafjes aan toe in Seventh Heaven, maar toch volgde je ongetwijfeld met veel plezier het wel en wee van de familie Camden. Met vier (en later zelfs zes) kinderen viel er altijd wel iets te beleven. En dan had je natuurlijk nog de hond Happy!

16. Beavis and Butthead

Voor vuilbekkerij moest je dan weer bij Beavis and Butthead zijn, weet je nog? Die show draaide rond twee oerdomme tieners, die hun dagen vulden met luieren, televisiekijken en elkaar uitschelden. Wat jij als tiener uiteraard geweldig vond :-).

17. Heartbreak High

En ken je Heartbreak High nog? Deze Australische serie toonde het leven van jongeren in een multiculturele school in Sydney. En jij smulde natuurlijk van al die verhalen!

18. Saved by the Bell

Nog zo’n legendarische serie over een middelbare school is natuurlijk Saved by the Bell. Herinner je je Zack, Screech en Kelly nog?

19. Full House

En dan had je natuurlijk nog Full House, de serie over het leven van de familie Tanner. D.J., Stephanie en Michelle werden opgevoed door hun alleenstaande vader en door hun twee nonkels Joey en Jesse. Als je fan was van de serie, dan weet je natuurlijk dat je nu op Netflix kan genieten van het vervolg, Fuller House.

20. Buffy the Vampire Slayer

Nog zo’n klassieker: Buffy! Buffy was uitverkoren om vampieren te bestrijden en te doden. Zat jij ook elke aflevering nagelbijtend voor het scherm?

21. Wat nu weer?!

Ken je het programma Wat nu weer?! nog? Waar is de tijd dat je de beslommeringen van Freek, Melissa & co in het subtropische zwembad volgde? Zalig!

22. Melrose Place

Als je fan was van Beverly Hills 90210, dan herinner je je wellicht ook nog de (al even legendarische) spin-off Melrose Place, over het leven in een appartementencomplex in Hollywood. Nostalgie!

23. The Simpsons

Natuurlijk kunnen ook The Simpsons niet ontbreken. Als tiener zat je ongetwijfeld op de eerste rij bij de avonturen van Homer en zijn gezin. En je lag sowieso elke aflevering plat van het lachen met het satirische programma. Het was en is dan ook geweldig!

24. Party of Five

Wat een geweldige serie was Party of Five, over het leven van 5 weeskinderen die samen opgroeiden. Ze namen het restaurant van hun ouders over, en hadden te kampen met heel wat problemen zoals kanker en alcoholisme. En natuurlijk weet je nog dat er heel wat fantastische acteurs in meespeelden. Zo was Jack in Lost wellicht geen onbekende voor jou :-).

25. Step by Step

En dan was er natuurlijk nog Step by Step, de serie over een nieuw samengesteld gezin waarbij de kinderen elkaar niet kunnen luchten. Geweldige televisie was dat!
Meer
Lees meer...