Na Britney Spears wil nu ook Amanda Bynes van haar conservatorschap af

Eind vorig jaar jaar kon Britney Spears na bijna 14 jaar een einde maken aan haar conservatorschap. Maar zij is lang niet de enige die onder zo’n conservatorschap leeft en zo geen beslissingen kan maken over haar eigen leven. Ook actrice Amanda Bynes leeft al 9 jaar onder het bewind van haar ouders en daar wil ze nu ook van af.

Actrice Amanda Bynes (35) heeft officieel de vraag ingediend om haar conservatorschap na negen jaar te beëindigen, zo weet Page Six. Bynes staat al sinds 2013 onder een conservatorschap, waarbij haar ouders verantwoordelijk zijn voor de beslissingen in haar leven. Haar ouders steunen haar nu ook in de vraag om het conservatorschap stop te zetten.

Amanda Bynes

Amanda Bynes staat sinds 2013 onder het conservatorschap van haar ouders. Die beslissing kwam er omdat Bynes kampte met een ernstige drugsverslaving. Daarbij ging ze in gedwongen opname in een psychiatrie nadat ze brand stichtte in de gang van een wildvreemde. Bynes liet in 2018 in een interview met Paper magazine weten dat ze al vier jaar clean was en dat ze dat te danken heeft aan haar ouders. “Zij hielpen me om m’n leven opnieuw op poten te krijgen.”

Het gaat hier dus om een heel andere situatie dan die van Britney Spears, waarbij de zangeres het in de rechtbank moest opnemen tegen haar vader Jamie Spears. Amanda Bynes wordt in de zaak gesteund door haar ouders. “De ouders zijn blij en enthousiast om dit goede nieuws te horen”, laat hun advocaat Tamar Arminak weten. “De professionals zeggen dat Amanda klaar is om haar eigen keuzes en beslissingen te maken en haar ouders zijn zo trots op haar. Ze steunen de beslissing om het conservatorschap te beëindigen voor de volle 100 procent.”

Meer
Lees meer...