Britney Spears scoort boekdeal voor levensverhaal

De Amerikaanse zangeres Britney Spears heeft een monsterdeal gesloten met de uitgeverij Simon & Schuster. Onder die uitgeverij zal ze haar eigen memoires uitbrengen. Na een lange opbodrace tussen verschillende uitgeverijen was de Amerikaanse uitgeverij degene die de deal binnenhaalde voor een bedrag van maar liefst 15 miljoen dollar (zo’n 13 miljoen euro).

Als er iemand is die genoeg stof heeft om een boek te vullen over haar leven, dan is het wel Britney Spears. De zangeres heeft nu een deal gesloten met de uitgeverij Simon & Schuster om haar memoires neer te pennen.

Britney Spears

Het leven van Britney Spears was al vanaf jonge leeftijd turbulent. Ze werd zo al op haar elfde lid van The Mickey Mouse Club. Op haar zeventiende verscheen haar eerste album ‘… Baby One More Time’. Daarna groeide ze uit tot een van de grootste popsterren ter wereld. Tot ze in 2008 de controle over haar eigen leven verloor en onder het bewind van haar vader kwam te staan.

Na een lange juridische strijd heeft Britney sinds eind vorig jaar opnieuw zelf de touwtjes in handen over haar leven en die nieuwe vrijheid gebruikt ze om zich uit te spreken tegen haar familie via sociale media. Maar ook door te werken aan nieuwe muziek. En nu komt dus ook het nieuws dat Britney haar levensverhaal zal neerschrijven.

15 miljoen dollar

Volgens Page Six betaalde de uitgeverij Simon & Schuster een bedrag van maar liefst 15 miljoen dollar (zo’n 13 miljoen euro) voor de rechten op het levensverhaal van Britney Spears. Het bedrag kwam zo hoog te liggen omdat ook verschillende andere uitgeverijen opboden voor de exclusiviteitsrechten.

Het nieuws van de boekdeal van Britney komt kort nadat haar zus Jaime Lynn Spears haar autobiografie, Things I Should Have Said, uitbracht. Dat boek staat volgens Britney vol leugens over haar, waarover ze al meermaals uithaalde naar haar jongere zus. Via haar advocaat riep Britney haar zus al op om niet meer over haar te spreken, nadat Jaime Lynn in de interviews na de release van haar boek geregeld vragen over haar zus beantwoordde.

Voorlopig is het nog niet geweten wanneer het boek van Britney Spears zal verschijnen. Al lijkt het er wel op dat Britney staat te popelen om haar verhaal met de wereld te delen.

Meer
Lees meer...