Britney Spears eist via advocaat dat zus Jamie Lynn over haar zwijgt

Er zit een flink haar in de boter tussen de zussen Spears. Sinds Jamie Lynn haar boek Things I Should Have Said heeft uitgebracht, geeft ze regelmatig interviews. Daarbij krijgt ze vaak vragen over haar zus Britney. En die laatste kan daar absoluut niet mee lachen. Zo vraagt ze Jamie Lynn nu via haar advocaat om te zwijgen over haar.

Britney Spears heeft via een zogenaamde cease and desist-brief aan haar zus gevraagd om te stoppen met denigrerende statements over haar te maken tijdens de promotie van haar nieuwe boek. De brief werd gestuurd door advocaat Matthew Rosengart, die er vorig jaar in slaagde om Britney te bevrijden van haar conservatorschap.

“Uitgebuit voor geld”

In de brief wordt het boek van Jamie Lynn Spears omschreven als “slecht getimed”, daarnaast zouden er ook “misleidende en schandalige statements” over Britney in het boek te vinden zijn. Jamie Lynn zou daarnaast met haar boek Britney “uitbuiten voor haar eigen winstbejag”. “Britney wil dit niet accepteren en dat zal ze ook niet doen”, staat er verder te lezen.

“Het publiek verspreiden van valse en verzonnen klachten is fout, zeker wanneer het gebeurt met het oog op de verkoop van boeken. Het is ook onwettelijk en schadelijk. Je liet recent nog weten dat het boek ‘niet over haar ging’. Ze neemt je op je woord en daarom eisen we dat je tijdens je promotiecampagne niet meer op een denigrerende manier naar Britney verwijst. Als je dit niet doet, dan zal Britney genoodzaakt zijn om verdere gerechtelijke stappen te zetten.”

Ruzie

De afgelopen dagen gaf Jamie Lynn Spears verschillende interviews over haar nieuwe boek. Daarin kreeg ze vragen over haar zus Britney. In een interview met Good Morning America liet Jamie Lynn weten dat ze “de grootste supporter was van haar zus” en dat ze haar zelfs hielp om het conservatorschap te beëindigen. Maar daar was Britney het duidelijk niet mee eens.

In datzelfde interview liet Jamie Lynn namelijk ook weten dat Britney zich paranoia en onrustig gedroeg. In de podcast Call Her Daddy sprak Jamie Lynn opnieuw over haar zus, daarbij zei ze dat Britney begon te veranderen in 2002. “Ze sloot zich op in een kamer met een mes en zei dat ze bang was”, herinnerde ze zich.

Via Twitter haalde Britney vervolgens uit naar haar zus. Ze zei dat het haar irriteerde dat haar zus haar omschrijft alsof ze volledig ontspoord was. “Ze was nooit veel in mijn buurt 15 jaar geleden, dus waarom zou ze dit nu zeggen?. Behalve als ze daardoor veel boeken kan verkopen natuurlijk.” Daarnaast omschreef ze Jamie Lynn ook als het “verwende nest van de familie dat nooit iets heeft moeten doen om te krijgen wat ze wou”.

Meer
Lees meer...