‘3 Body Problem”: Prestigieuze Netflixreeks van makers ‘Game of Thrones’ krijgt teaser

Netflix heeft voor het eerst beelden gedeeld van zijn aankomende reeks 3 Body Problem. Die is gebaseerd op de enorm succesvolle boekentrilogie van de Chinese schrijven Liu Cixin. De Netflixreeks is van de hand van David Benioff en D.B. Weiss, de showrunners van Game of Thrones.

The Three-Body Problem is het eerste boek van de trilogie met de naam Remembrance of Earth’s Past van schrijver Liu Cixin. Het sciencefictionverhaal won tal van prijzen en is geprezen door onder andere Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin, Facebookoprichter Mark Zuckerberg en voormalige Amerikaans president Barack Obama.

Het boek gaat over een jonge vrouw in China die in de jaren 60 een noodlottige beslissing neemt. Die keuze galmt door ruimte en tijd door naar een groep briljante wetenschappers van vandaag. Terwijl de natuurwetten voor hun ogen ontrafelen, herenigen vijf voormalige collega’s zich om de grootste dreiging in de geschiedenis van de mensheid het hoofd te bieden.

Netflix

In 2020 kondigde Netflix aan The Three-Body Problem te zullen herwerken tot een serie. Daarvoor stelde het David Benioff en D.B. Weiss aan, samen met scenarist Alexander Woo. De gigantische cast bestaat uit onder andere Jess Hong, Benedict Wong, Eiza González, Jovan Adepo, Alex Sharp, Stacy Abalogun, John Bradley, Saamer Usmani, Liam Cunningham, Rosalind Chao, Jonathan Pryce, Sea Shimooka, Eve Ridley, Marlo Kelly, Sea Shimooka, Ben Schnetzer, Jason Forbes en Zine Tseng.

David Benioff en D.B. Weiss

Het duo David Benioff en D.B. Weiss brak door als showrunners van Game of Thrones. Dat leverde hen meteen heel wat interessante nieuwe projecten op. Nadat het laatste seizoen van Game of Thrones op heel wat kritiek kon rekenen, zagen zij echter veel toekomstplannen afspringen. Zo stapten ze zelf op als makers van een nieuwe filmreeks rond Star Wars. De HBO-serie Confederate die al meerdere jaren in ontwikkeling was, werd dan weer geannuleerd. 3 Body Problem wordt dus hun eerste grote project sinds het einde van Game of Thrones.

Bekijk hier de teaser van 3 Body Problem:

3 Body Problem is vanaf januari 2024 te streamen via Netflix.

Meer
Lees meer...