5 verhaallijnen van Tolkien die écht in de nieuwe ‘Lord of The Rings’-serie moeten komen

‘Lord of The Rings’ komt terug naar het kleine scherm, en er worden ook meteen meerdere reeksen beloofd. Maar kan je van drie boeken die al zo’n succesvolle filmtrilogie vormden, nog een meerjarige serie maken? Hier zijn vijf verhaallijnen die volgens ons écht in de Amazon ‘Lord of The Rings’ moet.

1. De jonge Aragorn

We ontmoeten Aragorn in de reeks als hij al 87 jaar oud is. Hij lijkt dan wel het meest op ‘normale mensen’ in de Lord of The Rings-serie, maar eigenlijk is hij een Dúnedain, een ras van mensachtigen, die langer worden én langer leven. Hij groeit op in Rivendel en wist maar rond z’n twintigste dat hij eigenlijk de troonopvolger is. In Rivendel ontmoet hij ook Arwen. Rond z’n 25ste leert hij Gandalf kennen, en vervolgens diende hij de koning van Rohan, Thengel. Volgens veel fans is dit een centraal verhaalpunt voor de nieuwe LOTR-reeks.

Giphy

2. Beren & Lúthien

Hét liefdesverhaal bij uitstek (tenzij je ’n fan bent van Aragorn en Arwen) moet het verhaal van Beren en Lúthien zijn. Dat verhaal komt niet uit de oorspronkelijke trilogie, maar uit The Silmarillion, de postuum gepubliceerde verhalenbundel over Middenaarde. Het belangrijkste om te weten is dat het duizenden jaren voor The Lord of The Rings plaatsvindt en dat het om de Silmarils draait: opnieuw een soort juwelen die macht herbergen. Zij werden gestolen door de oude chef van Sauron, Melkor en in zijn kroon gezet. Daar waren de elfen, die de Silmarils creeërden, niet blij mee.

In dat verhaal is Beren een man, en Lúthien een elf van koninklijke afkomst. Lúthiens vader ontdekt dat ze verliefd zijn, maar vindt Beren geen goede partij voor z’n dochter. Dus krijgt hij, Kulderzipken-gewijs, de onmogelijke taak om een Silmaril-juweel van de kroon van Melkor (ook soms Morgoth genaamd) te pakken te krijgen. Het is een zodanig episch liefdesverhaal dat Tolkien en z’n vrouw Edith op hun grafsteen de namen van de twee lieten beitelen. Jawel. Echte liefde.

giphy

3. Sauron, Celebrimbor en de elfen

Een epischere match dan deze kom je niet tegen in de Silmarillion: Sauron, de Mr. Evil van Middenaarde neemt het op tegen Elfenlord Celembrimbor, een afstammeling van de maker van de Silmarils en zijn dwergenvrienden. Sauron maakt eerst een schijnbeweging door in West-Moria aan Celebrimbor de kunst te leren om de wereldberoemde ringen te smeden. Zeven van die ringen zijn bestemd voor de dwergen, negen voor de mensen. Maar achter de rug van Sauron maakt Celebrimbor ook drie ringen voor de elven, die weggehouden worden van de corrumperende invloed van Sauron.

Intussen is Sauron natuurlijk ook al bezig met het smeden van z’n One Ring To Rule Them All. Als hij daarmee probeert om de andere ringen te controleren, faalt dat natuurlijk, omdat hij niet wist van de Elfse ringen. Over de ringen van de mensen kan hij wel macht uitoefenen, maar moet dankzij de interventie van Númenor afdruipen richting Mordor.

Giphy

4. Het verhaal van Elendil and Isildur

Zo’n 1.500 jaar na de oorlog tussen Celebrimbor en de elven is Sauron weer op gang. De leider van het eiland Numenor, Ar-Phazadôn, valt Mordor aan en zet Sauron vast, die hem dan natuurlijk behekst. Phazadôn wordt de marjonet van Sauron en valt Valinor aan. Valinor is het land van de onsterfelijken, waar hij en Sauron niet meer binnenmorgen.

Elendil, een man van Numenor, is geen fan van het Numenoriaanse escape-plan (heel het boeltje onder water laten zakken) en ontsnapt, net zoals Sauron. Samen met Isildur vormt hij de koninkrijken Arnor en Gondor, en ze nemen gelijk ook de palantir mee en een zaadje van de White Tree, die we in Return of The King zien. De terugkeer van Sauron leidt ook meteen tot de aanzet van The Hobbit.

Giphy

5. De kinderen van Húrin

Dit epische verhaal volgt de kinderen van een held, Húrin, en dan vooral dat van zijn zoon Túrin. Húrin wordt gevangengenomen door Morgoth, en de kleine Túrin wordt daarom door z’n moeder naar de elven van Doriath gestuurd. Daarna zet ze, zonder dat hij het weet, zijn zus op de wereld.

Túrin gaat vervolgens op avontuur, met genoeg materiaal om een half seizoen te vullen, met helaas een vrij donker einde als gevolg. Túrin wordt een beetje gek, vermoordt z’n beste maat, krijgt een draak als vijand (nooit een goed idee) en slaapt uiteindelijk met z’n zus. Eens ze allebei doorhebben wat er gebeurd is, plegen ze allebei zelfmoord. Heel vrolijk wordt je er niet van, maar als Amazon meerdere seizoenen wil maken, zullen ze ook de donkerste verhalen moeten vertellen, en dit is dan wel ééntje waar veel potentieel in zit.

Welk verhaal willen jullie verteld zien?

Giphy
Meer
Lees meer...