6 waanzinnige verhalen over lottowinnaars

Een Amerikaans koppel heeft deze week al voor de derde keer in één maand de loterij gewonnen. Voor de meeste onder ons is de lotto winnen op zich al een unieke gebeurtenis, maar deze verhalen springen er toch uit.

1. Loterij drie keer in één maand gewonnen

Geen twee zonder drie. Een koppel uit het Amerikaanse Virginia won op 12 maart één miljoen dollar in de Powerball-trekking. Twee weken later scoorden ze nog eens 50.000 dollar in het Pick 4-spel van de staatsloterij. Toen Calvin Spencer zijn prijs ging afhalen, stopte hij nog eens in een winkel om een ticketje voor de volgende trekking te kopen. En warempel was het weer prijs: het koppel kreeg nog eens één miljoen dollar. Bij de loterij konden ze hun ogen niet geloven toen ze Spencer opnieuw zagen opdagen om zijn geld af te halen. “In mijn twaalf jaar hier heb ik zoiets nog nooit meegemaakt”, zegt woordvoerder John Hagerty in The Huffington Post. En zelfs met meer dan twee miljoen dollar op zak denken de Spencers nog niet aan stoppen met spelen. They’re on a roll!

Virginia Lottery

2. Toen de grootste pechvogel ter wereld plots de loterij won

Frane Selak, een Kroatische muziekleraar, mocht zich de grootste pechvogel ter wereld noemen. Dit maakte hij naar eigen zeggen allemaal mee:

*In januari 1962 zat Selak op een trein tussen Sarajevo en Dubrovnik. Plots ontspoorde de trein en stortte het gevaarte in ijskoud water. Daarbij kwamen 17 passagiers om het leven, maar Selak wist te ontsnappen met een gebroken arm en enkele blauwe plekken.

*Het volgende jaar liep het weer mis voor Selak, dit keer op een vliegtuig. De deur vloog uit het toestel en Selak werd naar buiten gesleurd. Terwijl 19 mensen dat niet overleefden, werd de val van Selak door een berg hooi gebroken.

*Zelfs op de bus was het niet veilig voor Selak. In 1966 crashte zijn bus in een rivier. Vier mensen lieten het leven, Selak was ongedeerd.

*In 1970 stak een defecte benzinepomp zijn auto in brand, maar alweer kon hij ontkomen.

*In 1973 vatte een andere auto vuur. De vlammen kwamen door de ventilatie en verschroeiden enkel wat haar bij Selak.

*In 1995 bleek dat Selak niet altijd aan boord van een voertuig hoeft te zitten om gevaar te lopen. Hij liep over straat toen een stadsbus hem aanreed, maar gelukkig liep Selak slechts lichte verwondingen op.

*En een jaar later reed hij de afgrond in na een ongeval met zijn wagen. Wonder boven wonder belandde hij in een boom.

Pech of juist extreem veel geluk dat hij nog leefde? Zijn engelbewaarder heeft, als zijn levensverhaal klopt natuurlijk, drukke tijden gekend, maar in 2003 lachte het lot Selak eindelijk echt toe. Hij won de loterij en kreeg er meer dan 700.000 euro op zijn bankrekening bij. Hij heeft het hele bedrag enkele jaren geleden weggegeven.

Thinkstock

3. Vrouw ontdekt op Google dat echtgenoot de loterij gewonnen heeft

De loterij winnen kan een huwelijk kapot maken. In 2007 begon Donna Campbell onraad te ruiken over haar echtgenoot. Hij had de televisie en de telefoon uitgeschakeld en ze vond een brief over een nieuwe woning. Pas toen ze de naam van haar man op Google invoerde, leerde ze dat hij de loterij gewonnen had. Samen met enkele collega’s had hij de jackpot van 10,2 miljoen dollar veroverd. Zijn aandeel zou 600.000 dollar bedragen, maar na zijn overwinning verdween de man. Donna eiste een echtscheiding en de helft van het geld dat hij gewonnen had.

Thinkstock

4. Verongelukt meteen na zijn overwinning

Op 22 januari 2004 keerde het geluk heel snel voor Carl Elwood uit Indiana. De 73-jarige man had 73.450 dollar gewonnen en was op weg om zijn geld te innen toen hij overreden werd door een vrachtwagen. De winkel lag slechts één blok verder dan zijn flat, dus de man had ongelooflijk veel pech.

5. Winnende cijfers in een droom gezien

Heel wat winnaars van de Lotto zeggen dat ze de winnende cijfers in een droom hebben gezien. De 86-jarige Mary Wollens uit Toronto geloofde zo erg dat dromen geen bedrog zijn dat ze meteen twee tickets kocht met exact dezelfde cijfers. Die combinatie had ze samen met een grote cheque in een droom gezien. Zo’n tweede kaartje levert doorgaans geen garantie op een grotere winst op, maar wel in het geval van Mary. Ze was namelijk samen met een andere speler de enige die alle cijfers van de trekking correct had en kreeg zo veel meer geld dan wanneer ze de som volledig hadden moeten splitsen. In de jackpot zat die week 24 miljoen dollar, dus Mary hield aan haar droom liefst 16 miljoen dollar over.
dailydoseofdahl.blogspot.com

6. Wanneer een dakloze man plots in tranen uitbarst dankzij ‘winnend’ ticket

Denk je soms ook niet dat al dat loterijgeld beter zou kunnen worden besteed? En staat er bij jou ook een goed doel op het lijstje van dingen waaraan je geld zou uitgeven als je ooit de Lotto zou winnen? Deze dakloze man wordt heel emotioneel door een ticket dat 1.000 dollar waard is. En eigenlijk ging het dan nog om een grap van een surfer op YouTube, want de cijfers bleken helemaal niet overeen te komen met de winnende combinatie. Maar toen de man in tranen uitbarstte, werd het ook deze grappenmaker te veel. Zijn slachtoffer mocht niet alleen het geld houden, hij trakteerde hem naar verluidt ook nog eens op een verblijf van twee weken in een hotel. Laten we eens aan deze man denken wanneer we de volgende keer naast de winst gegrepen hebben.