Left Right
scrollTop top

Duurste adventkalender ter wereld kost iets meer dan 9 miljoen euro


Advent kalender
© Bron: Debbie Wingham/Ferrari/Isopix

Het is al 3 december en dat wil zeggen dat iedereen de dagen aftelt naar Kerstmis. En om dat aftellen wat leuker te maken, halen mensen steeds vaker een adventkalender in huis. Je opent elke dag een deurtje, waarachter je kleine cadeautjes in de vorm van chocolade, make-up en/of beautyproductjes terugvindt. Kunstenares en ontwerper Debbie Wingham, die gekend is voor haar eerdere luxueuze creaties, besloot om nu zelf een extravagante en vooral dure adventkalender in elkaar te steken. Achter de deurtjes? Designeruurwerken, diamanten en kunstwerken, vandaar ook het torenhoge prijskaartje.

Debbie Wingham (39), een ontwerper, slaagde erin een heel speciale adventkalender in elkaar te steken op vraag van een anonieme Zwitserse man, schrijft The New York Post. Die was op zoek naar het ultieme kerstgeschenk voor zijn gezin. Wingham gaf het uiterste van zichzelf om een cadeau op maat te maken en ontwierp zo de duurste adventkalender ter wereld, voor een bedrag van ongeveer 10,3 miljoen dollar (zo’n 9,1 miljoen euro). Waarom zo duur? Vanwege de designeritems die de ontwerpster aankocht om in de kalender te steken.

Het idee

“Mijn klant vertelde me: ‘We moeten volgend jaar elke maand een land bezoeken en ik heb een manier nodig om deze landen te vertegenwoordigen’,” vertelde Wingham aan South West News Service. “Het idee kwam spontaan in me op. Ik moest een adventkalender maken, die de 12 dagen van Kerstmis nabootst voor het gezin, maar ook een beetje in thema is met hun spannende reisschema”, zei ze nog. De familie zal onder andere Parijs, Dubai, New York en Disneyland bezoeken en de ontwerpster heeft voor elk van die plaatsen een origineel cadeau bedacht.

Terwijl de meeste adventkalenders kleine prulletjes of chocolaatjes bevatten, is Winghams creatie bijna een meter hoog en weegt het bijna 50 kilogram. De constructie is gemaakt van hergebruikt ebbenhout en gelakt met zwarte diamantverf voor een reflecterende afwerking. Bovendien schilderde Wingham alle kunstwerken, die je ziet aan de achterkant van elk raampje, volledig met de hand. Die tekeningen komen ook overeen met alle 12 aanstaande reisbestemmingen van het gezin. Volgens de kunstenares duurde het bijna drie weken om elk raam te beschilderen en in totaal een aantal maanden om het hele overdadige geschenk samen te stellen.

De kalender

Onder de artikelen of cadeaus in de kalender bevindt zich o.a. een met diamanten versierde Chanel-tas, die op 23.216 dollar (zo’n 20.000 euro) wordt geschat, en een gouden Arabische lamp met diamanten en smaragden details. De lamp, die de aanstaande reis van de familie naar Dubai moet voorstellen, kost maar liefst 87.559 dollar (ongeveer 77.000 euro).

Een Disney-ornament versierd met witte diamanten is bedoeld om hun geplande vakantie naar Disneyland voor te stellen en een skibril van Chanel zal van pas komen tijdens de skireis van de familie. Wingham maakte ook een gouden kerstornament met de grootste bezienswaardigheden van New York, uiteraard voor de reis naar de Big Apple. Maar er zitten ook nog kleine Louis Vuitton-bagagetassen in de kalender, handig voor alle reizen van de familie.

De familie is naar verluidt blij met het eindproduct en zal het traditionele gebruik van een adventkalender volgen, waarbij de komende 12 dagen één venster per dag wordt geopend. Maar deze kalender is niet het eerste overdadige kerstobject dat Wingham heeft gemaakt. In 2019 haalde de ontwerpster al het nieuws nadat ze “de duurste kerstboom ter wereld” had ontworpen, ter waarde van maar liefst 15 miljoen dollar (zo’n 13,2 miljoen euro). Geef ons maar een gewone kerstboom en een adventkalender van de Rituals, dan zijn wij ook gelukkig.

Hieronder een kort filmpje waar je de adventkalender in detail kan bekijken:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…