Trump-aanhanger Lil Pump was niet geregistreerd om te stemmen

Eerder deze maand sprak rapper Lil Pump z’n steun uit voor Donald Trump tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Lil Pump (of, volgens Donald Trump, Little Pimp) kroop zelfs met de huidige president op het podium om iedereen aan te zetten om op hem te stemmen. Alleen zou Lil Pump dat zelf niet gedaan hebben.

Gucci Gang-rapper Lil Pump stak niet onder stoelen of banken dat hij huidig Amerikaans president Donald Trump een tweede ambtstermijn gunde. Het begon allemaal op Instagram. Daar deelde de rapper een story waarin hij heel duidelijk maakte dat hij niet eens was met de standpunten van Trumps democratische uitdager Joe Biden.

“Ziet het eruit alsof ik 33 (procent, red.) extra belastingen zal betalen voor Biden?”, klonk het toen in nogal harde taal. Hij verwees in de story die hij eind oktober deelde ook nog naar Biden met Sleepy Joe. Hij verkondigde bovendien dat hij volledig achter Trump stond. Dat maakte hij de dagen daarop nog duidelijker. Zo sprak hij op een verkiezingsrally van Donald Trump in Michigan.

Niet geregistreerd

Daar spoorde Lil Pump (of, volgens Trump zelf, Little Pimp) alle aanwezigen aan om op de republikein te stemmen. Alleen blijkt nu dat de rapper dat zelf niet heeft gedaan. Z’n echte naam, Gazzy Garcia, is namelijk niet terug te vinden in de registers van de verkiezingen in Florida.

Mocht hij gestemd hebben, zou z’n naam daar wél verschenen zijn. Lil Pump heeft namelijk net een villa gekocht in Miami Beach. Hij heeft z’n domicilie ook daar laten zetten. Het is The Smoking Gun die met het nieuws naar buiten kwam. Da’s een website die onder andere juridische documenten en mug shots publiceert. De verantwoordelijke van de regio heeft het nieuws bevestigd.

Voor 5 oktober registreren

Het lijkt erop dat Lil Pump/Little Pimp pas dacht aan stemmen toen hij op Instagram verkondigde dat hij weigerde extra belastingen te betalen. Dat deed ie eind oktober, maar in Florida moest iedereen zich voor 5 oktober registreren om te stemmen.

Meer
Lees meer...