Adidas lanceert ‘Home Alone’-sneakers voor de feestdagen

Wie Kerstmis zegt, zegt kerstfilms. Hoewel er elk jaar nieuwe films gelost worden rond de kerstperiode, blijft Home Alone toch een van de ultieme favorieten. Dat besefte ook het merk Adidas. Het bedrijf lanceert nu speciale sneakers die volledig gebaseerd zijn op de film. De schoenen bevatten onder meer quotes uit de film en ook het wereldberoemde huis van de familie McCallister werd erin verwerkt.

(Bijna) iedereen kent het verhaal van Kevin McCallister en zijn avonturen rond Kerstmis. Wanneer zijn ouders kleine Kevin (gespeeld door Macaulay Culkin) vergeten mee te nemen op reis, geniet hij van het alleen thuis zijn. Hij eet zoveel snoep als hij wil en heeft de tijd van zijn leven. Tot hij merkt dat zijn huis in de gaten wordt gehouden door twee boeven (The Wet Bandits) en beseft dat hij het huis moet beschermen. De film was een enorm succes en is ondertussen uitgegroeid tot misschien wel dé grootste kerstklassieker. Ondertussen maakte Disney+ zelfs een reboot met de naam Home Sweet Home Alone. Redenen genoeg dus voor Adidas om daar iets mee te doen.

Recht uit de 90’s

Adidas komt dus dit jaar met echte Home Alone-sneakers. De schoenen, die ons meteen een 90s vibe bezorgen, bevatten enorm veel subtiele en minder subtiele verwijzingen naar de film. Zo zijn de standaardkleuren wit en rood, wat al meteen voor een kerstsfeer zorgt. Die kleuren verwijzen ook naar de schoenen die kleine Kevin droeg in de films. Daarnaast werd er ook een ‘M’ toegevoegd op de hiel die staat voor McCallister, de achternaam van de familie. Ook het Home Alone-huis krijgt een plekje. 

Het meest opvallend zijn misschien wel de zogezegde brandvlekken op de schoen. Dat is geen fout in de foto, maar is wel degelijk een onderdeel van de nieuwe release van Adidas. De minst subtiele knipoog zijn toch de zolen van de schoen. Op die zolen staan namelijk gewoon foto’s van de film. Bovenaan de schoen wordt een stofje gebruikt dat enorm doet denken aan de stof van een deurmat. De combinatie van al die verwijzingen zorgt er wel voor dat de schoen rechtstreeks uit de jaren ‘90 lijkt te komen, iets wat toch enorm populair blijkt bij de hedendaagse mode. De schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende winkels of op de website van Adidas.

Bekijk hieronder de nieuwe Home Alone-sneaker:

Meer
Lees meer...