Disney+ verhoogt prijzen ondanks goede resultaten

Disney heeft aangekondigd dat de prijzen van zijn streamingdiensten, waaronder Disney+, Hulu en ESPN+, zullen stijgen. Voorlopig geldt deze verhoging enkel voor Amerikaanse abonnees.

Vanaf 17 oktober zullen Amerikaanse klanten van Disney+ 2 dollar meer per maand moeten betalen. Het abonnement met advertenties stijgt van 7,99 dollar naar 9,99 dollar per maand. Het advertentievrije abonnement 15,99 dollar gaat kosten, een verhoging van 2 dollar.

  • Ook Hulu en ESPN+ zullen prijsstijgingen kennen, variërend van 1 tot 2 dollar, afhankelijk van het abonnement.
  • In sommige gevallen betekent dit een stijging van maar liefst 25%.

Komt deze verhoging ook naar België?

Het is nog niet duidelijk of deze prijsverhogingen ook naar andere markten, waaronder België, zullen komen. Hoewel Disney hierover nog geen officiële mededeling heeft gedaan, is het mogelijk dat deze verhogingen op termijn wereldwijd worden doorgevoerd.

In het verleden verhoogde Disney de prijzen van zijn streamingsdienst in de Verenigde Staten en volgden andere markten al snel. Het is nu afwachten of Disney dezelfde strategie zal toepassen om zijn positie te versterken.

Goede resultaten in een onzekere markt

Disney boekte een positief derde fiscaal kwartaal met een omzet van 23,2 miljard dollar, waarvan 3,1 miljard dollar winst, ondanks een lichte daling. Dit is een stijging vergeleken met de 22,3 miljard dollar omzet in dezelfde periode vorig jaar.

De streamingactiviteiten van het bedrijf hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan deze resultaten. Voor het eerst noteerden de streamingdiensten een operationele winst van 47 miljoen dollar, een grote verbetering ten opzichte van het verlies van 512 miljoen dollar in dezelfde periode in 2023.

Ondanks deze positieve cijfers heeft Disney besloten de prijzen te verhogen vanwege de instabiele markt. Streamingdiensten staan onder druk door veranderend consumentengedrag, toenemende concurrentie en stijgende operationele kosten. Daarnaast hebben vakbondsbewegingen in Hollywood extra druk gelegd op de streamingsector, wat grote investeringen vereist.

Meer
Lees meer...