‘Axel in Amerika’ brengt Axel Daeseleire naar alle uithoeken van de Verenigde Staten

Axel Daeseleire is deze week terug op Play4 met een nieuw programma. Voor Axel in Amerika trekt hij door de Verenigde Staten. In alle uithoeken leert hij de meest uiteenlopende mensen kennen en valt hij van de ene verbazing in de andere.

Dat acteur en presentator Axel Daeseleire geen schrik heeft van een uitdaging is al langer bekend. Met Axel Opgelicht, Trafiek Axel en Axel Gaat Binnen maakte hij al meerdere ophefmakende programma’s.

Voor het nieuwe programma Axel in Amerika trekt Axel Daeleire naar de Verenigde Staten. Daar brengt een roadtrip hem van Texas naar New York en alles daartussenin. Die tocht toont de vele extremen die er in de VS te zien zijn en brengt heel wat opvallende verhalen naar boven.

Wapens in Texas

De roadtrip van Axel begin in Austin, Texas. Daar ontmoet Axel Daeseleire een doorsnee Texaans gezien met meer dan 30 wapens in huis. Zoals overal in de VS zijn wapens toegelaten, maar in de staat Texas zijn er goed als geen beperkingen. De vader van het gezin toont dan ook trots zijn volledige collectie en dat maakt grote indruk op Axel. “Dit semi-automatisch wapen heb ik oorspronkelijk gekocht voor mijn dochters om mee te leren schieten”, zegt de man, verwijzend naar zijn tienjarige dochter. Axel zelf lijkt iets minder handig met wapens te zijn.

Na dat bezoek toont Axel in Amerika ook de andere kant van het wapenbezit in de VS. Wapens waren vorig jaar namelijk verantwoordelijk voor meer dan 40.000 doden. In Uvalde schoot in 2022 een man van 18 jaar maar liefst 19 kinderen en 2 volwassenen dood in de lokale school. Axel praat er met een mama van één van de slachtoffertjes.

Bekijk hier het fragment uit Axel in Amerika:

Axel in Amerika is vanaf dinsdag 3 september wekelijks om 21.15 uur te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...