‘The Floor’: Kijk hier naar de comeback van Bruno Wyndaele in nieuw quizprogramma

Bruno Wyndaele keert binnenkort terug op televisie. Hij is vanaf 5 oktober namelijk te zien als presentator van The Floor, een nieuwe spectaculaire quiz op VTM.

The Floor is een format van Talpa Studios, het Nederlandse productiehuis van John De Mol. In Nederland was het programma een gigantisch succes, waarna zo’n vijftien landen het concept aankochten. Ook in de Verenigde Staten was het eerste seizoen een enorm succes op Fox. Daar zijn zelfs al meteen twee nieuwe seizoenen besteld.

Honderd kandidaten op één vloer

The Floor begint met honderd kandidaten, elk op een LED-tegel op een grote vloer van honderd vakken. Het doel is om tegenstanders één voor één te verslaan en de volledige vloer te veroveren. Quizzers kunnen telkens iemand van een aangrenzend vak uitdagen voor een quizduel van 45 seconden. Daarbij worden geen traditionele quizvragen gesteld, maar krijgen de kandidaten foto’s, audiofragmenten of associatievragen. De winnaar neemt het vak van de ander over, terwijl de verliezer het spel moet verlaten.

Gaandeweg verlaten steeds meer deelnemers de vloer, totdat er uiteindelijk één overblijft: de last man standing. Deze winnaar van The Floor gaat naar huis met de geldprijs van 40.000 euro. In elke aflevering wint de speler met het grootste speelveld bovendien ook nog eens de afleveringsprijs.

Bruno Wyndaele

Presentator van dienst bij The Floor is Bruno Wyndaele. Het is al van Het Zomert Met … op VRT 1 uit 2020 geleden dat die nog op televisie te zien was. Zijn laatste quiz als presentator dateert zelfs al van 2008 met De Premiejagers.

“Dat The Floor geen gewone quiz is, viel me meteen op. Het is een verslavende formule, waarbij je blijft zitten om te zien wie er nu weer wint. De klok is ongenadig en het bord vol vakken raakt maar langzaam leeg. De vragen variëren van ‘wie herkent dit iconische gebouw?’ tot ‘noem deze Hollywood-acteur’ – allemaal visueel ondersteund door foto’s. Het interessante? Een deelnemer kan na een gewonnen duel meteen opnieuw worden uitgedaagd, wat betekent dat je nooit rustig achterover kan leunen. Elk duel is een nagelbijter, een finale waard, waarbij de ene kandidaat na de andere wordt weggespeeld, totdat de laatste overblijft op het bord”, blikt hij vooruit.

The Floor is vanaf 5 oktober elke zaterdag om 20.25 uur te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...