Problemen met de touchscreen van iPhone 16 Pro: gebruikers melden bugs

De iPhone 16 Pro mag dan nog maar net uit zijn, toch lijken sommige gebruikers al problemen te ondervinden. Het nieuwe vlaggenschip van Apple kampt volgens verschillende meldingen met een slecht reagerende touchscreen. Zowel tikken, swipen als typen lijkt niet altijd even vlot te verlopen, en de oorzaak lijkt een softwarematige bug te zijn.

Sinds de lancering van de iPhone 16 Pro, twee weken geleden, stromen online klachten binnen over de responsiviteit van de touchscreen. Gebruikers melden dat hun toestel niet altijd reageert op aanrakingen, wat zorgt voor frustratie tijdens het scrollen, typen of het indrukken van knoppen.

Volgens de techwebsite 9to5mac is de oorzaak waarschijnlijk een bug in het systeem dat onbedoelde aanrakingen moet negeren. Hoewel Apple tot nu toe nog geen oplossing heeft aangeboden in de laatste iOS-update, wordt verwacht dat het bedrijf snel een patch uitbrengt.

Zijkanten van het scherm

Een deel van het probleem lijkt te liggen bij de extreem dunne schermranden van de nieuwe iPhone 16-reeks. Omdat deze randen zo smal zijn, raken gebruikers vaak onbewust de zijkanten van het scherm aan tijdens het gebruik van hun toestel. Vooral de regio rond de frontcamera zou gevoelig zijn voor dit probleem. Wanneer gebruikers het toestel vasthouden en tegelijkertijd een lichte aanraking op de rand maken, negeert het systeem vaak alle aanrakingen op het scherm.

Tijdelijke oplossingen

Voorlopig kunnen gebruikers zelf weinig doen om het probleem op te lossen. Sommigen melden dat het gebruik van een hoesje kan helpen, omdat dit voorkomt dat je de zijkanten van het scherm per ongeluk aanraakt. Wie toch nog hinder ondervindt, zal waarschijnlijk moeten wachten op een software-update van Apple om de bug definitief te verhelpen.

Het is niet ongewoon dat er kort na de lancering van een nieuw toestel bugs opduiken. Toch zijn de problemen vervelend voor gebruikers die net een nieuwe iPhone 16 Pro hebben aangeschaft. Apple staat erom bekend snel met oplossingen te komen, dus waarschijnlijk zal de eerstvolgende iOS 18-update een fix bevatten voor de touchscreenproblemen.

Meer
Lees meer...