Noorse kerstreeks ‘Hjem til jul’/’Home for Christmas’ krijgt derde seizoen

Geweldig nieuws voor kerstliefhebbers, want Netflix heeft bevestigd dat de Noorse reeks Hjem til jul, aka Home for Christmas een derde seizoen krijgt. Het eerste seizoen van de reeks verscheen in 2019, gevolgd door het tweede seizoen in 2020. Maar nu komt er dus nog een derde seizoen.

De Noorse kerstreeks Hjem til jul, die in heel wat landen bekend is onder de Engelse naam Home for Christmas, krijgt een derde seizoen. Het tweede seizoen verscheen ondertussen al vier jaar geleden, maar volgend jaar mogen we dus – waarschijnlijk net op tijd voor de kerstperiode – een nieuw seizoen verwachten.

Hjem til jul

In Hjem til jul volgen we Johanne (Ida Elise Broch). Zij is de enige single in haar familie en vertelt op 1 december aan de hele familie dat ze een vriend heeft die ze zal meenemen op het kerstfeest. Maar er is een klein probleempje: ze heeft helemaal geen vriend. We volgen Johanna vervolgens tijdens de dagen voor Kerstmis, waarin ze probeert om op tijd iemand te vinden om mee te nemen naar haar familie.

De reeks bevat grappige, hartverwarmende en pijnlijk herkenbare momenten, waardoor hij al snel uitgroeide tot een favoriet bij de kerstfans. In 2022 verscheen er zo ook al een Italiaanse versie van de reeks en in 2023 ook een Zuid-Afrikaanse.

Seizoen 3

Maar nu heeft Netflix in de Noorse media bevestigd dat Hjem til jul nog een derde seizoen zal krijgen. Dat seizoen mogen we volgend jaar, dus vijf jaar na het tweede, verwachten op de streamingdienst. Actrice Ida Elise Broch liet zelf al weten dat ze zal terugkeren in het derde seizoen. Regisseur Per-Olav Sørensen vertelt daarover dat zij cruciaal is voor de reeks. “Zij bevat de perfecte combinatie tussen ouderwets en modern, die essentieel is voor de serie.”

De regisseur geeft ook al een kleine hint naar wat we mogen verwachten. “Het einde van seizoen twee was vrij duidelijk. Het was niet makkelijk om daarop voort te bouwen, maar nu is Johanne vijf jaar ouder en staat ze op een nieuwe plek in haar leven. We hebben de kans om opnieuw te beginnen.” Op dit moment werkt de regisseur aan het script, waardoor we het nieuwe seizoen dus volgend jaar mogen verwachten.

De afgelopen jaren maakte regisseur Per-Olav Sørensen ook nog de reeksen Julestorm en Midtsommernatt voor Netflix.

Bekijk hier nog eens de trailer voor het tweede seizoen van Hjem til jul:

Het derde seizoen van Hjem til jul verschijnt volgend jaar op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...