‘Midtsommernatt’: Nieuwe Noorse serie van makers van ‘Hjem til Jul’ verschijnt volgende maand op Netflix

De succesvolle Noorse regisseur Per-Olav Sørensen is volgende maand terug op Netflix met een nieuwe, veelbelovende serie. Het gaat om Midtsommernatt, een reeks vol liefde en verdriet.

Per-Olav Sørensen maakte zijn debuut bij Netflix in 2019 met Quicksand. Volledig doorbreken deed hij echter met het zeer gesmaakte Hjem til jul, ook bekend als Home for Christmas. Daarna volgden nog Royalteen, The Playlist, over Spotify, en de ontroerende kerstserie A Storm for Christmas (Julestorm).

Midtsommernatt

De voorbije twee jaar was het stil rond Sørensen, maar nu is de Noor dus terug met een nieuwe serie. Zijn zesde Netflixserie kreeg de naam Midtsommernatt, of Midsummer Night. De reeks bestaat uit vijf afleveringen, die te zien zijn vanaf donderdag 11 april.

Midtsommernatt speelt zich af tijdens de langste dag van het jaar, een traditionele Noorse en Zweedse feestdag waarop families samenkomen. De Zweedse Carina en de Noorse Johannes vieren op die dag hun 30ste huwelijksverjaardag. Zij maken van de gelegenheid gebruik om de familie een groot geheim te vertellen en dat zal zorgen voor enorme gevolgen. Dat alles zorgt ervoor dat er tijdens deze midzomernacht liefde, hoop, verdriet, jaloezie, vergeving en nog veel minder in de lucht hangt.

Indrukwekkende cast

De hoofdrollen in Midtsommernatt zijn voor Pernilla August (Star Wars, Young Royals) als Carina en Dennis Storhøi (Troll, Hjem til kjul) als Johannes. Verder bestaat de cast ook nog uit onder andere Amalia Holm (Mina Problem), Sofia Tjelta (Delete Me), Linn Skåber (Best før), Kim Falck (Troll), Peiman Azizpour (Furia), Kadir Talabani (Før snøen faller), Axel Bøyum (Hodejegerne), Fanny Klefelt (Leif & Billy), Maria Agwumaro (Hvite gutter) en Eirik Hallert (Blank).

Midtsommernatt is vanaf donderdag 11 april te zien op Netflix.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...