Makers Noorse kerstreeks ‘Home for Christmas’ komen met nieuwe reeks ‘A Storm for Christmas’

Naast heel wat kerstfilms, zet Netflix sinds enkele jaren ook in op kerstseries. Het gaat daarbij om het Amerikaanse Dash and Lily en de Noorse reeks Home for Christmas (Hjem til Jul). Beide reeksen waren geliefd bij de kerstfans, waardoor Netflix nu nog een serie heeft besteld bij de makers van Home for Christmas. En die is vanaf vrijdag 16 december 2022 te vinden op de streamingdienst.

De Sint mag dan wel nog niet geweest zijn, het kerstseizoen is duidelijk geopend bij de verschillende streamingdiensten. Op Netflix verschenen zo al Falling For Christmas met Lindsay Lohan, Christmas with You en The Noel Diary. En nu komt daar nog een kerstserie bij: A Storm for Christmas.

A Storm for Christmas

In 2019 verscheen het eerste seizoen van de Noorse kerstreeks Home for Christmas (originele titel: Hjem til Jul) op Netflix. Een jaar later was het tijd voor het tweede en laatste seizoen. Home for Christmas gaat over de 30-jarige Johanna die in sneltempo op zoek moet naar een date om mee te nemen naar haar familiefeest. De quirky reeks kon op heel wat fans rekenen, waardoor Netflix een nieuwe reeks bestelde bij de Noorse regisseur Per-Olav Sørensen en die zal volgende maand te zien zijn op de streamingdienst.

A Storm for Christmas (Julestorm) speelt zich af in de luchthaven van Oslo net voor Kerstmis. Op dat moment zijn heel wat mensen in de luchthaven om naar hun familie in het buitenland te vliegen. Anderen zijn dan weer net geland om naar hun familie in Noorwegen te gaan voor kerst, terwijl anderen net het plan hebben om het hele kerstgebeuren te ontvluchten in het buitenland. Maar dan breekt er een grote storm uit, waardoor niemand de luchthaven mag verlaten. Alle mensen die op dat moment in de luchthaven zijn, moeten dus noodgedwongen kerst vieren op wat waarschijnlijk de meest ongezellige plaats ter wereld is.

A Storm for Christmas is vanaf vrijdag 16 december 2022 te bekijken op Netflix. Voorlopig is er nog geen trailer verschenen. De reeks bestaat uit zes afleveringen die allemaal tegelijk beschikbaar zullen zijn.

Meer
Lees meer...