VTM-journalisten Robin Ramaekers en Stijn De Smet gewond geraakt in Libanon

In Libanon zijn journalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet van VTM Nieuws gewond geraakt. Ze verblijven beiden nog in het ziekenhuis, maar maken het – gezien de omstandigheden – goed.

De situatie in Libanon escaleert steeds verder. Verschillende landen zijn op dit moment bezig met evacuaties uit het land door de oorlog met Israël. Israël is al enige tijd bezig met voortdurende bombardementen op Libanon.

Gewond in het ziekenhuis

De ploeg van VTM Nieuws was in de hoofdstad Beiroet naar een plaats gegaan waar een bombardement had plaatsgevonden. Volgens VRT NWS keerde de menigte zich daar tegen hen, waarna ze werden aangevallen. Over de precieze omstandigheden is nog niets bekendgemaakt. Journalist Robin Ramaekers wordt momenteel nog verzorgd in het ziekenhuis voor breuken in zijn aangezicht.

Cameraman Stijn De Smet verblijft in een ander ziekenhuis in Beiroet. Daar wordt hij verzorgd aan een beenwonde. Volgens VRT NWS gaat het om een schotwonde die hij bij de aanval opliep. De familie van beiden zijn op de hoogte van de feiten en VTM vraagt om hen verder met rust te laten. Gezien de omstandigheden stellen ze het goed.

Reactie VTM

“Uiteraard doen we vanuit de redacties van News City alles om Robin en Stijn te helpen. We hebben contact met Robin en Stijn en ook met hun families. Ook de Belgische ambassade is ingeschakeld en begeleidt onze collega’s ter plaatse. We doen er alles aan om hen zo snel mogelijk terug thuis te brengen. Onze volledige aandacht gaat nu naar hen uit”, zegt Nicholas Lataire, directeur News City.

Meer
Lees meer...