‘Liefde Voor Muziek’: Deze artiesten zijn te zien in een nieuw seizoen

Eerder deze week maakte VTM al drie namen bekend voor het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek. Vandaag deed de zender daar ook de rest van de line-up bij. Zeven artiesten gaan opnieuw aan de slag met elkaars muziek en brengen ook enkele dagen samen door op een warme bestemming.

Maksim Stojanac, Hooverphonic en Luc Steeno. Dat waren de namen die VTM eerder deze week al bekendmaakte. Kids With Buns, Guus Meeuwis, Barbara Dex en Frank Vander linden vullen die line-up verder aan. Zij vertrokken deze ochtend alvast op reis voor de opnames. Een releasedatum is er nog niet.

Liefde Voor Muziek

Al tien seizoenen lang is Liefde voor Muziek hofleverancier voor het Vlaamse muzieklandschap. Vorig seizoen werd dat tiende seizoen nog gevierd met een jubileumseizoen. Daarin kwamen maar liefst 9 (!) artiesten samen om elkaar te eren. Voor het elfde seizoen gaat de zender terug naar zijn vertrouwde formule en gaan er 7 nieuwe artiesten de uitdaging aan om elkaars songs in een eigen jasje te steken.

7 artiesten

Maksim Stojanac

Sinds zijn doorbraak bij de populaire tv-serie #LikeMe gaat het hard voor zanger Maksim Stojanac. Zijn meest recente grote succes was de single Ik Wil Dat Je Liegt in duet met Hannah Mae. Het duo stond wekenlang op nummer 1 in Tien Om Te Zien en sleepte op het einde van de zomer ook nog dé Zomerhit van Radio 2 in de wacht. Hoewel Maksim nog niet heel lang bezig is, bracht hij in 2022 toch al een eerste album uit.

Luc Steeno

Het succes van Luc Steeno groeide mee met de succesjaren van Tien Om Te Zien. Het leverde hem Vlaamse klassiekers op als Hij Speelde Accordeon, Ik Mis Je Elke Dag, Ga Dan en Bel Me Schrijf Me met Sandra Kim. Nu wil hij de meer recentere hits in een echt Steeno-jasje steken.

Kids With Buns

De meest onbekende, al zouden luisteraars van Studio Brussel het daar niet mee eens zijn, uit de groep zijn misschien wel Kids With Buns. Het duo won in 2021 de Nieuwe Lichting en haalde ook al de halve finale van Humo’s Rock Rally. De song Bad Grades was goed voor een nummer 1 in de Afrekening en sindsdien werken Marie Van Uytvanck en Amber Piddington hard aan het vervolg van hun carrière.

Hooverphonic

Deze groep heeft geen aankondiging meer nodig. Nadat zangeres Geike Arnaert enkele jaren geleden zelf al meedeed aan het programma, is het nu aan de volledige groep. In 2025 wordt het 30-jarig bestaan van de band gevierd, dus tijd dat Alex Callier, Raymond Geerts en zangeres Geike Arnaert toegevoegd worden aan het lijstje met bijzondere deelnemers van Liefde Voor Muziek.

Frank Vander linden

Frank Vander linden is zowel met De Mens als solo uitgegroeid tot een vaste waarde in de Nederlandstalige rock- en popmuziek. In Liefde voor Muziek brengt hij een rits van klassiekers mee zoals Irene, Dit Is Mijn Huis, Maandag en Zonder Verlangen. Gitaren zijn alvast gegarandeerd.

Barbara Dex

De vierde en laatste vrouw in het gezelschap is Barbara Dex. Hoewel het grote publiek misschien niet meteen veel hits van haar kan opnoemen, is Dex toch een van de meest gewaardeerde stemmen in Vlaanderen. Ze heeft Engelstalige pop gebracht, getourd met de bekendste Nederlandstalige nummers van haar vader en in het theater doet ze geregeld tribute-optredens met collega-artiesten. Wat we van haar kunnen verwachten, is dus niet samen te vatten in één term of zin.

Guus Meeuwis

Ook dit jaar verwelkomt het programma een Nederlander. Deze keer is het Brabander Guus Meeuwis die vooral naam heeft gemaakt met Het Is Een Nacht en Per Spoor. Meeuwis is een echte legende in ‘zijn’ Brabant en zong er dan ook over in de gelijknamige song. Elk jaar staat hij in een uitverkocht Philips Stadion in Eindhoven. Een plek waar hij volgend jaar misschien wel zijn covers uit Liefde Voor Muziek zal spelen.

Liefde Voor Muziek is in 2025 te zien op VTM.

Meer
Lees meer...