‘Squid Game’: Lee Jung-jae vertelt over de opnames van de ddakji-scène: “Hij mepte écht”

In een nieuwe video vertelt acteur Lee Jung-jae (Seong Gi-hun) over de opnames van de scène met Gong Yoo (The Recruiter) in het eerste seizoen van Squid Game. De twee speelden samen een spelletje ddakji, waarna Gi-hun een uitnodiging kreeg voor het spel. In de nieuwe video vertelt hij nu dat ze heel ver gingen om alles er geloofwaardig uit te laten zien.

Het tweede seizoen van Squid Game is vanaf december te bekijken op Netflix. De streamingdienst deelde in de afgelopen weken al verschillende teasers en video’s met de cast. In de nieuwste video vertelt acteur Lee Jung-jae over de opnames van de ddakji-scène in de eerste aflevering van Squid Game.

Ddakji

In de allereerste aflevering van Squid Game kregen we te zien hoe Gi-hun aangesproken werd door The Recruiter en uitgedaagd werd voor een spelletje ddakji. Als hij won, kreeg hij 100.000 won (zo’n 68 euro). Als hij verloor, kreeg hij een mep in zijn gezicht. Acteur Lee Jung-jae blikt nu terug op die opnames.

“De scène waarin Gi-hun The Recruiter ontmoet, is heel belangrijk, want het is door die ontmoeting dat Gi-hun in de hele nieuwe wereld belandt. Dit is het moment in de reeks waarop zowel Gi-hun als de kijker de absurde set-up van de reeks leren kennen en er helemaal in op beginnen te gaan. Dus ik heb veel nagedacht over hoe ik dat het beste moest overbrengen. Ik speelde het spel meer op kracht dan op techniek, waardoor het moeilijk was om de ddakji om te keren. Gong Yoo bleek heel goed te zijn in ddakji.”

Echt geslagen

Omdat Gi-hun geen geld had, kon hij “met zijn lichaam” spelen. Waardoor hij dus in zijn gezicht werd gemept telkens wanneer hij een spelletje verloor. “In het acteren is het eigenlijk makkelijker om de persoon te zijn die geslagen wordt. Er ligt meer druk op de persoon die de slag uitdeelt. Nog voor de opnames begonnen, zei Gong Yoo al dingen als: ‘Ik zal je zacht proberen raken’. Maar ik zei dat dat waarschijnlijk niet zou werken.”

Daarom stelde Lee Jung-jae zelf voor om écht te slaan. “Want zoals ik al dacht, was de regisseur niet tevreden tot ik echt geslagen werd. Tijdens die scène moest ik dus heel wat slagen incasseren.” Maar Gi-hun kon ook enkele keren winnen en dan moest er natuurlijk gevierd worden. “De regisseur vroeg me om de euforie zo te spelen alsof ik een bekende voetballer was die een belangrijk doelpunt maakte in een cruciale wedstrijd. Dus dat is wat ik deed. Maar ik wist niet dat de regisseur deze scène in slow motion filmde. Doorgaans word ik niet emotioneel of moet ik niet lachen wanneer ik mijn eigen scènes terugzie. Maar ik heb veel moeten lachen toen ik de eerste twee afleveringen bekeek. Ik dacht dingen als: ‘Hoe heb ik ooit dat gezicht kunnen maken?’. Ik heb vooral veel moeten lachen tijdens de ddakji-scène.”

Echte trein

Daarna doet Lee Jung-jae nog een interessant verhaal uit de doeken. “We konden de metro niet afsluiten voor het publiek tijdens de opnames. Dus moesten we rekening houden met het normale schema van de metro. Daardoor moest Gong Yoo op het einde van elke take de metro opstappen, op de volgende halte weer afstappen en dan met de volgende metro terugkeren. Ik herinner me nog dat hij dit verschillende keren moest doen.”

Vervolgens vertelt Lee dat het aanvankelijk niet zeker was of The Recruiter zou terugkeren in het tweede seizoen. “Ik vroeg het mij zelf ook af tot op het moment dat ik het script kreeg. Maar toen ik zag hoe hij beschreven werd in het script dacht ik: ‘Wauw, wat een weirdo’. Dus ik denk dat de kijkers hem ook interessant zullen vinden in het tweede seizoen.”

Tot slot raadt Lee Jung-jae aan om het eerste seizoen nog eens opnieuw te bekijken nét voor de release van het tweede. “Zo wordt het een ononderbroken kijkervaring.”

Bekijk de video over de ddakji-scène van Squid Game hier:

Het tweede seizoen van Squid Game is vanaf donderdag 26 december te vinden op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...