Liam Payne van One Direction overleden op 31-jarige leeftijd

Liam Payne, die deel uitmaakte van de boyband One Direction, is op 31-jarige leeftijd overleden. De zanger viel van de derde verdieping van een hotel in Buenos Aires in Argentinië naar beneden. Het is nog niet duidelijk wat de val veroorzaakte.

Liam Payne, een van de vijf leden van One Direction, is overleden na een val van de derde verdieping van een hotel in Buenos Aires in Argentinië. De zanger vierde in augustus zijn 31ste verjaardag. Het nieuws werd al bevestigd door de lokale politie aan verschillende internationale media.

Liam Payne

Liam Payne nam in 2008, toen hij amper 14 jaar oud was, voor de eerste keer deel aan The X Factor. Simon Cowell zag toen potentieel in de jonge zanger, maar zei hem dat hij “binnen twee jaar nog eens moest proberen”. Liam Payne volgde dat advies en in 2010 deed hij opnieuw auditie voor The X Factor. Deze keer werd hij in de boyband One Direction geplaatst, samen met Harry Styles, Zayn Malik, Louis Tomlinson en Niall Horan. Samen schopten ze het tot de finale, waarin ze derde werden.

Maar als One Direction werd het vijftal wereldberoemd. De groep scoorde verschillende hits met onder andere What Makes You Beautiful, One Thing en Live While We’re Young. In 2015 verliet Zayn Malik de groep en enkele maanden later ging de groep op hiatus. Alle leden werkten ondertussen aan hun solocarrière, maar een reünie kwam er nooit.

Liam Payne bracht in 2019 zijn soloalbum ‘LP1’ uit en loste daarnaast ook verschillende singles. Zijn grootste hits waren Strip That Down, For You en Polaroid.

Val

De zanger kwam om het leven door een val van de derde verdieping van een hotel in Buenos Aires in Argentinië, waar hij samen met zijn vriendin Kate Cassidy verbleef. Het is nog niet duidelijk hoe de val gebeurde, waardoor het niet geweten is of het gaat om een ongeluk.

Liam Payne werd in 2017 papa van een zoontje met de Britse zangeres Cheryl Cole.

Als je met vragen zit over zelfdoding of nood hebt aan een gesprek, kan je terecht op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...