‘De Verraders’: Staf Coppens kondigt nieuwe spelelement aan

In De Verraders is de spanning nog verder opgedreven. Presentator Staf Coppens zorgde daarvoor met de introductie van een nieuw spelelement. In de wapenkamer zijn vanaf nu niet alleen schilden te verkrijgen, maar ook dolken. En die werken iets anders dan vorig jaar.

De Verraders is nog maar enkele weken bezig, maar er is al van alles gebeurd. De bondgenoten kregen snel de overhand en wisten Jonatan Medart en Lotte Vanwezemael te ontmaskeren. William Boeva stond er zo even alleen voor, maar toen chanteerde hij Sean Dhondt. Daardoor zijn de verraders opnieuw met twee.

Dolk

William en Sean zullen vanaf nu moeten rekening houden met een nieuw spelelement. Halverwege het spel wordt de dolk namelijk geïntroduceerd in de wapenkamer. Terwijl het schild kandidaten een nacht bescherming biedt tegen een moord door de verraders, heeft de dolk een heel andere functie.

Een dolk zorgt er namelijk voor dat je twee stemmen hebt aan de ronde tafel. En in tegenstelling tot het tweede seizoen, waarin de dolk geïntroduceerd werd, wordt die dubbele stem nu automatisch doorgevoerd. “Dat is een nieuw spelelement waarvan we nog niet goed weten hoe het gaat uitdraaien. De dolk geeft een dubbele stem, maar je móet die ook gebruiken. Dat is een grote verantwoordelijkheid die je niet per se wil”, beseft William Boeva. Wordt de dolk een waardevolle troef of eerder een vergiftigd geschenk? 

Bekijk hier het fragment uit De Verraders:

De volgende aflevering van De Verraders is op 20 oktober te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...