‘De Verraders’: William en Sean overtuigen nieuwe verrader

William Boeva en Sean D’hondt hebben in De Verraders een nieuwe bondgenoot overtuigd om zich aan te sluiten bij de groep verraders. Het gaat om Roman Van Houtven. Daardoor zijn ze opnieuw met drie en lijken ze weer volledig de bovenhand te hebben op de bondgenoten.

De Verraders is nog maar enkele weken bezig, maar er is al van alles gebeurd. De bondgenoten kregen snel de overhand en wisten Jonatan Medart en Lotte Vanwezemael te ontmaskeren. William Boeva stond er zo even alleen voor, maar toen chanteerde hij Sean Dhondt

Roman Van Houtven

Om weer een trio verraders te hebben, besloten William en Sean om acteur Roman Van Houtven te overtuigen. Die had niet veel aanmoediging nodig en besloot snel om zich aan te sluiten.

“Ik zeg resoluut ja. Na de verbanning van Isabelle is er iets geklikt: het is maar een spel. Ik wil het spel spelen en heb nu de kans gekregen om dat op een next level te doen. Let’s do this! Ik zit in een positie waarin veel mensen mij vertrouwen. Weinig mensen vermoeden dat de flamboyante, emotionele Roman ooit een verrader zou kunnen zijn. Heerlijk toch?! Voor het eerst weet ik precies waar ik sta. Ik hoef niet meer achterom te kijken, want ik heb twee bondgenoten die me steunen”, klinkt het bij de nieuwe verrader. Roman ging daarna zijn medeverraders ontmoeten en kwam zo voor een enorme verrassing te staan.

Joris Brys verbannen

Nu de verraders opnieuw met drie zijn, kunnen ze het spel weer ten volle spelen. Ze hebben daarbij het voordeel dat de bondgenoten steeds meer verdeeld raken. Het wantrouwen groeit met de dag. Dat zal Joris Brys, een van de meest fanatieke speurders, fataal worden. Hij wordt verbannen aan de Ronde Tafel, na een aanval van Astrid Stockman.

“Ik moet nog even nadenken over mijn laatste woorden want die zijn belangrijk. Ik zou veel kunnen vertellen over het spel en de volgende stappen, maar dat heb ik al gedaan. Ik vond het geweldig om dit spel te spelen en jullie te leren kennen. Ik ben er heel diep ingedoken en ik heb mij zo hard geamuseerd als bondgenoot”, zei Joris bij zijn vertrek.

Bekijk hier het fragment uit De Verraders:

De Verraders is iedere zondag te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...