‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Bart Appeltans en waar kan je hem van kennen?

Vanavond gaat de tweede week van het 22ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld van start. Op donderdag moesten we, en dan vooral Erik, afscheid nemen van Patrick Van Looy. Hij wordt vandaag vervangen door interieurarchitect Bart Appeltans.

Op donderdag kregen we te zien hoe Patrick Van Looy in de finale naar huis werd gespeeld door Jonatan Medart. Daardoor zullen Jonatan en Raven van Dorst vanavond terugkeren. Zij krijgen het gezelschap van Bart Appeltans. Dit is waar je hem van kan kennen.

Bart Appeltans

Vorige week werd afgetrapt door interieurarchitect Daan Alferink, die uiteindelijk drie afleveringen kon meespelen. En nu komt er al een tweede interieurarchitect zijn kans wagen. Deze keer gaat het om de Limburger Bart Appeltans, die je natuurlijk vooral kan kennen uit Blind Gekocht. Daar was hij jarenlang een van de interieurarchitecten die de woningen die mensen blind kochten onder handen nam. Op die manier slaagde hij er meermaals in om huizen waar de kopers aanvankelijk niet tevreden mee waren, om te toveren in hun droomwoning.

In 2023 liet Bart Appeltans weten dat hij niet zou terugkeren in het volgende seizoen van Blind Gekocht. Hij maakte de overstap naar VTM en was kort daarna al te zien als panellid in Make Up Your Mind en als deelnemer (verrader zelfs) in De Verraders. Later verscheen hij ook in The Big Bang aan de zijde van Dina Tersago en werd hij een jurylid in het VTM-programma Huis Gemaakt. In 2023 mocht hij ook gaan binnengluren in het interieur van bekende Vlamingen voor de VTM GO-reeks Huis Gesmaakt. Eerder dit jaar nam hij deel aan Code Van Coppens samen met Véronique De Kock.

Dit najaar zal Bart Appeltans samen met Laura Tesoro te zien zijn als presentator van het nieuwe programma Dag & Bedankt. Daarin zal hij nestverlaters helpen om hun ouders te bedanken. Ze doen dat door hun vrijgekomen kamer een verbluffende make-over te geven.

Daan kon het drie afleveringen volhouden, dus Bart zal vier afleveringen moeten halen om minstens de Slimste Interieurarchitect ter Wereld te kunnen worden.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...