‘De Verraders’: Bart Appeltans worstelt zich door bijzonder onsmakelijke missie

In De Verraders naderen we de finale en worden de belangen groter en groter. Dat beseft ook Bart Appeltans. Hij verlegt dan ook zijn grenzen in een wel heel bijzondere eetopdracht en gaat daarin zelfs verder dan nodig.

Het verliep tot nu toe allemaal uitstekend voor het trio verraders Bart Appeltans, Guy T’Sjoen en Charlotte Van Brabander. Vorige aflevering van De Verraders wist Charlotte opnieuw de verdachtmakingen van zich af te schuiven. Daardoor werd niet zij, maar bondgenoot Hendrik Vos verbannen. Daarnaast was er ’s nachts met Jelle Beeckman nog een bondgenoot vermoord.

Daardoor blijven er nu nog zes bondgenoten en drie verraders over. Van die negen kandidaten zullen er zeven de finale halen van het tweede seizoen van De Verraders. Eerst zal er nog een bondgenoot vermoord worden en daarna wordt aan de Ronde Tafel nog één iemand verbannen.

Wapenkamer

De drie verraders zullen in de komende aflevering alles uit de kast moeten halen om samen naar de finale te gaan. Daarbij kan de wapenkamer hen uiteraard een belangrijk voordeel geven. Daar kunnen ze namelijk een dolk bemachtigen en zo een extra stem krijgen aan de Ronde Tafel. Daarnaast kunnen ze ook vermijden dat een bondgenoot een dolk of een schild, dat hen beschermt tegen moord, pakt in de wapenkamer.

Wie de wapenkamer in mag, wordt deze keer bepaald door een eetmissie. Bart moet daarin hersenen eten en hopen dat Elodie Gabias dat fout inschat. Hij twijfelt daar niet lang over en eet zijn volledige bord, met het nodige kokhalzen, leeg.

Bekijk hier de preview van De Verraders:

De Verraders is elke zondag om 20 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...