‘De Verraders’: Bondgenoten moeten opnieuw incasseren terwijl verrader nipt ontsnapt

Het was opnieuw een goede dag voor de drie verraders in De Verraders. Charlotte Van Brabander lag lang zwaar onder vuur, maar wist zich met een ultiem pleidooi te redden. Daardoor was het dan eindelijk toch Hendrik Vos die verbannen werd, terwijl eerder Jelle Beeckman al vermoord was.

Het gaat het trio verraders Bart Appeltans, Guy T’Sjoen en Charlotte Van Brabander steeds beter voor de wind. Met nog amper acht bondgenoten over beloofde het wel een bewogen aflevering te worden. Dat was ook effectief het geval, want vooral Charlotte kwam zwaar onder vuur te liggen.

Hendrik Vos

Zij moest zich dan ook zwaar verweren, maar wist de verdachtmakingen uiteindelijk van zich af te schuiven. Het merendeel van de stemmen ging daardoor naar Hendrik Vos, die al enkele dagen verdacht was. “Beste verraders: dikke proficiat, jullie doen dat geweldig goed. Beste bondgenoten: ik heb gezegd wat ik te zeggen had. Ik ben als bondgenoot aan dit spel begonnen, ik ben nooit verleidbaar geweest en ik ga weg als bondgenoot”, zei de politicoloog na zijn verbannen op de stip. De verbanning van Hendrik bleek alvast een goede keuze, want na zijn vertrek noemde hij foutloos de drie verraders op.

Verslagenheid alom bij de bondgenoten na een nieuwe foute verbanning. Vooral bij Véronique De Kock was opnieuw zichtbaar frustratie te zien, nadat de groep opnieuw niet naar haar heeft willen luisteren.

Jelle Beeckman

Nog voor de Ronde Tafel hadden de verraders al een goede slag geslagen. Zij schakelden ’s nachts namelijk kok Jelle Beeckman uit. Die reageerde niet verrast op het nieuws van Staf Coppens.

“Ik wist het. Ik heb gisteren te veel gepraat en een beetje te veel dingen verspreid. Dat is bij de verkeerde mensen terechtgekomen. Ik denk dat ik voor de verraders een groot gevaar was op dit moment. Ik was iets te goed op zoek aan het gaan, zat volop in het spel en hield me niet meer in aan de Ronde Tafel”, zei hij bij zijn vertrek.

De Verraders is elke zondag om 20 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...