Netflix lost trailer voor nieuwe Zweedse reeks ‘The Helicopter Heist’

Netflix heeft de officiële trailer gelost voor de nieuwe Zweedse thrillerreeks The Helicopter Heist. De reeks is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de helikopterroof van Västberga in 2009. Het verhaal werd gebruikt in het boek The Helicopter Heist van Jonas Bonnier en het is dit boek dat de basis vormde voor de Netflixreeks.

Vanaf volgende maand zal je op Netflix kunnen kijken naar de Zweedse reeks The Helicopter Heist. Daarin zal het waargebeurde verhaal van de overval van een geldautomatendepot van G4S in Västberga in Zweden verteld worden. Dit verhaal werd gebruikt voor het boek The Helicopter Heist van Jonas Bonnier. In 2016 werden de filmrechten voor dit boek verkocht aan het productiehuis Nine Stories van acteur Jake Gyllenhaal. Maar toen het daar in de ijskast belandde, werd het verhaal opgepikt door het Zweedse productiehuis B-Reel Films.

The Helicopter Heist

De reeks is dus gebaseerd op de overval van een geldautomatendepot van G4S in Västberga in Zweden. Voor die overval gebruikten de overvallers een gestolen helikopter, waarmee ze op het dak van het depot landden. Door vervolgens met een hamer een raam in te slaan, geraakten ze binnen in het depot en gingen ze met zakken vol geld aan de haal. Die werden opnieuw in de helikopter geladen, waarna de overvallers wegvlogen.

In de trailer krijgen we al te zien hoe een team van overvallers samenkomt. Ze willen nog één laatste overval plegen. De groep ziet het groots en wil binnen zien te dringen in het geldautomatendepot van G4S in Västberga. Om daar binnen te geraken, besluiten ze om een helikopter te gebruiken en dan via de glazen piramide op het dak binnen te dringen. We zullen de overvallers dus volgen van bij de planning tot tijdens de overval.

De serie zal in première gaan op het Stockholm International Film Festival op vrijdag 15 november. Precies een week later, op vrijdag 22 november, zal je de serie kunnen vinden op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer:

The Helicopter Heist verschijnt op vrijdag 22 november op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...