‘Presumed Innocent’ met Jake Gyllenhaal staat nu op Apple TV+

Vanaf vandaag kan je op Apple TV+ kijken naar de nieuwe reeks Presumed Innocent. Het gaat om de eerste reeks waarin Jake Gyllenhaal de hoofdrol speelt. In het verleden was de acteur namelijk enkel te zien in films of in gastrollen in series.

Op Apple TV+ kan je nu kijken naar een veelbelovende reeks. Het gaat om de dramareeks Presumed Innocent, een nieuwe herwerking van het gelijknamige boek van Scott Turow uit 1987. Het boek werd al eens verfilmd in 1990 met Harrison Ford in de hoofdrol, maar nu is die eer weggelegd voor Jake Gyllenhaal.

Presumed Innocent

Presumed Innocent volgt Rusty Sabich (Jake Gyllenhaal), een officier van Justitie. Rusty’s collega Carolyn Polhemus (Renate Reinsve) wordt op een dag vermoord aangetroffen en al snel lijken alle pijlen in de richting van Rusty te wijzen. Hij had namelijk een affaire met Carolyn en was bij haar op de avond van haar dood. Maar Rusty houdt zijn onschuld vol en beweert dat hij geframed wordt voor de moord. Wie er gelijk heeft, zal je te weten moeten komen in de serie.

De hoofdrol in de reeks wordt dus gespeeld door Jake Gyllenhaal (Donnie Darko, Brokeback Mountain, Road House), die voor het eerst een grote rol speelt in een serie. Daarnaast zijn ook Ruth Negga (Ad Astra), Bill Camp (Joker), O-T Fagbenle (The Handmaid’s Tale), Nana Mensah (13 Reasons Why), Renate Reinsve (The Worst Person in the World), Peter Sarsgaard (Dopesick) en Elizabeth Marvel (House of Cards) te zien in de reeks. Presumed Innocent is gemaakt door David E. Kelley. Hij was in het verleden al verantwoordelijk voor series als Big Little Lies, The Undoing en A Man in Full.

De eerste twee afleveringen van Presumed Innocent staan nu op Apple TV+, vanaf volgende week verschijnt er elke woensdag een nieuwe aflevering.

Bekijk hier de officiële trailer:

Meer
Lees meer...