Samsung lanceert Galaxy AI in het Nederlands: Dit moet je weten

Samsung heeft aangekondigd dat zijn AI-systeem, Galaxy AI, tegen het einde van het jaar beschikbaar zal zijn in vier nieuwe talen, waaronder Nederlands. Dit betekent dat gebruikers in België en Nederland binnenkort eenvoudiger andere talen kunnen vertalen en van handige functies kunnen genieten, aangedreven door artificiële intelligentie.

Galaxy AI is eerder dit jaar geïntroduceerd met de lancering van de Samsung Galaxy S24-reeks. Het systeem is ontwikkeld door Samsung en bevat diverse innovatieve functies die de smartphone-ervaring naar een hoger niveau tillen. Enkele van de meest opmerkelijke functies zijn Circle to Search, Chat Assistant, en Photo Assistant, die gebruikers helpen om sneller en efficiënter informatie te zoeken, gesprekken te voeren en foto’s te beheren.

Halverwege het jaar kreeg Galaxy AI een aanzienlijke upgrade met de introductie van de Samsung Galaxy Z Fold6 en Z Flip6. Deze toestellen zijn ontworpen om optimaal gebruik te maken van de geavanceerde AI-functies van Samsung. Vooral multitasking en het schakelen tussen verschillende applicaties worden door deze AI ondersteund, wat zorgt voor een vloeiende gebruikservaring.

Beschikbaar in 20 talen

Tot nu toe was Galaxy AI beschikbaar in 16 talen, waaronder Engels, Frans, Duits, Spaans en Chinees. Met de nieuwste update breidt Samsung dit aantal uit tot 20, met de toevoeging van Nederlands, Zweeds, Roemeens en Turks. Dit zorgt ervoor dat meer gebruikers wereldwijd kunnen profiteren van de AI-mogelijkheden.

Belangrijkste functies in het Nederlands

De ondersteuning voor het Nederlands biedt gebruikers in België en Nederland toegang tot enkele krachtige tools van Galaxy AI:

  • Note Assist: Met deze functie kan je notities eenvoudig laten samenvatten, wat handig is voor studenten en professionals.
  • Realtime vertaling: Galaxy AI kan fungeren als tolk tijdens gesprekken, zowel voor gesproken als getypte tekst. Dit maakt het mogelijk om zonder taalbarrière telefoongesprekken te voeren of berichten te versturen in verschillende talen.
Meer
Lees meer...