Samsung onthult foldable smartphones Galaxy Z Fold6 en Z Flip6 met geavanceerde Galaxy AI

Samsung heeft tijdens Galaxy Unpacked in Parijs twee nieuwe foldable smartphones geïntroduceerd: de Galaxy Z Fold6 en de Galaxy Z Flip6. Beide toestellen zijn uitgerust met de nieuwste versie van Galaxy AI en beloven tal van innovatieve functies.

Begin dit jaar lanceerde Samsung de eerste versie van Galaxy AI met de introductie van de Galaxy S24-reeks. Dit zelf ontwikkelde systeem omvatte handige features zoals Circle to Search, Chat Assistant en Photo Assistant, die ontworpen zijn om gebruikers te helpen het maximale uit hun smartphones te halen.

De lancering

Tijdens het recente Galaxy Unpacked-evenement in Parijs kondigde Samsung een upgrade van Galaxy AI aan, specifiek ontworpen voor de nieuwe foldable smartphones. De Galaxy Z Fold6 en Z Flip6 zijn de opvolgers van de Z Fold5 en Z Flip5 en zijn dunner en lichter dan ooit. Deze tweede generatie Galaxy AI is direct beschikbaar op deze nieuwe toestellen en komt later ook naar andere compatibele Samsung-apparaten.

Samsung Galaxy Z Fold6

Galaxy AI benut de mogelijkheden van het dubbele scherm van de Samsung Galaxy Z Fold6 optimaal. Enkele van de meest opvallende functies zijn:

  • Note Assist: Dit helpt bij vertalingen, samenvattingen en automatische opmaak van notities, inclusief spraakopnames die automatisch kunnen worden uitgeschreven en vertaald.
  • Circle to Search: Hiermee kunnen woorden of foto’s worden omcirkeld voor extra uitleg, weergegeven in een splitscreen.
  • Sketch to Image: Hiermee kunnen foto’s worden gemaakt of aangepast op basis van een eenvoudige tekening.
  • Interpreter en Live Translate: Deze functies werken als een tolk, waarbij gesproken taal direct wordt vertaald en weergegeven op het tweede scherm of tijdens telefoongesprekken.

De Samsung Galaxy Z Fold6 is beschikbaar in Silver Shadow, Pink en Navy, met online exclusieve kleuren Crafted Black en White. Pre-orders starten op 10 juli en de wereldwijde lancering staat gepland voor 24 juli. De prijzen beginnen bij 1.999 euro.

Samsung Galaxy Z Flip6

De Samsung Galaxy Z Flip6 is ontworpen voor gebruik onderweg. Het 3,4-inch Super AMOLED FlexWindow maakt het mogelijk om Galaxy AI te gebruiken zonder het toestel te openen. Belangrijke functies zijn onder andere:

  • Suggested Replies: Hiermee helpt AI bij het beantwoorden van berichten.
  • Widgets op FlexWindow: Extra widgets kunnen worden toegevoegd voor snelle toegang.
  • Camera-upgrade: De camera is verbeterd van 12 MP naar 50 MP. Daarnaast zijn er extra AI-functies zoals Auto Zoom, dat automatisch inzoomt op belangrijke onderwerpen.

De Samsung Galaxy Z Flip6 is verkrijgbaar in Silver Shadow, Yellow, Blue en Mint, met online exclusieve kleur Peach. Pre-orders beginnen op 10 juli en de wereldwijde lancering is gepland voor 24 juli. De prijzen beginnen bij 1.199 euro.

Meer
Lees meer...