‘Familie’: Janine Bischops stopt tijdelijk, maar haar personage verdwijnt niet

Fans van Familie krijgen binnenkort een opvallende verandering te zien in hun dagelijkse soap. Het personage van Brigitte De Wulf zal daar namelijk tijdelijk gespeeld worden door Anke Helsen. Zij neemt over van Janine Bischops, die aan de productie vroeg om even rust te krijgen.

In Familie deed vorige week met Sandra, gespeeld door Nicoline Hummel, een nieuw personage zijn intrede. En binnenkort zal er nog een nieuwe actrice meedoen. Deze keer gaat het wel niet om een nieuw personage, maar om iemand anders die (tijdelijk) Brigitte De Wulf zal spelen.

Rust voor Janine Bischops

Die rol wordt sinds 2017 gespeeld door Janine Bischops, na een veelbesproken overstap na haar vertrek uit Thuis. De ondertussen 82-jarige Janine Bischops heeft nu na een drukke periode aan de productie gevraagd om even rust te krijgen.

“Meedraaien in Familie is een feest waar ik elke dag met plezier deel van uitmaak en met hart en ziel het beste van mezelf geef. Het is daarnaast ook een sneltrein die doorraast en na een drukke opnameperiode is het vat even af. Tijd dus om de batterijen terug op te laden en wat rust te nemen voor mezelf. Dat ga ik ook doen. Om nadien vol nieuwe energie terug te keren naar de set. Energie die Brigitte nodig zal hebben, want er staan haar nog heel wat bijzondere momenten te wachten. Verhaallijnen waar ik enorm naar uitkijk. Ik wil mijn collega en beste vriendinneke Anke Helsen van ganser harte bedanken om de rol van Brigitte tijdens mijn pauze over te nemen. De keuze kon niet beter zijn. I love her very much!”, legt Janine Bischops haar beslissing uit.

Anke Helsen als vervanger

Anke Helsen (69) kruipt dus enige tijd in de huid van Brigitte De Wulf. De actrice speelde al mee in tal van theaterproducties en televisiereeksen waaronder Fair Trade, Spoed en Recht Op Recht. De jonge – en iets minder jonge – kijkers kennen haar ook als Stien Struis in Piet Piraat.

“Een tijdelijke vervanging is altijd spannend. Brigitte is een geliefd en pittig personage. Een uitdaging om te vertolken, maar ik ga me daar met volle overtuiging in smijten. Brigitte is een personage waar veel vlees aan zit en het is altijd een plezier om zo een karakter te mogen neerzetten. Uiteraard zal ik daar mijn eigen Anke-touch aan geven. Op de Familie-set ben ik alvast warm ontvangen door collega’s zoals Kürt Rogiers en Hugo Sigal. Het is fijn om in zo’n warm bad terecht te komen en wegwijs te worden gemaakt. Tot mijn goede vriendin Janine uitgerust terug naar de set kan komen. Ik ben blij dat ik haar hiermee kan helpen en wens haar de nodige rust toe”, klinkt Anke Helsen enthousiast.

Anke stond deze week voor het eerst op de set van Familie. Op 31 december 2024 zal ze voor het eerst op televisie te zien zijn.

Meer
Lees meer...