Netflix koopt film “Monsanto” na succesvol debuut in Cannes


In het kort

  • Netflix koopt het juridische drama “Monsanto”. Die aankoop volgt op het succesvolle debuut op het filmfestival van Cannes.
  • De film vertelt het waargebeurde verhaal van een jonge advocaat die een belangrijke zaak aanspant tegen de chemische gigant Monsanto.
  • Anthony Mackie, Glen Powell en Laura Dern spelen de hoofdrollen in de film, geregisseerd door John Lee Hancock.

Netflix heeft het juridische drama “Monsanto” aangekocht na het succesvolle debuut op het filmfestival van Cannes. In de film, geregisseerd door John Lee Hancock (“The Blind Side,” “Saving Mr. Banks”), spelen Glen Powell, Anthony Mackie en Laura Dern.

“Monsanto” vertelt het waargebeurde verhaal van de jonge advocaat Brent Wisner (Powell), die namens Dewayne “Lee” Johnson (Mackie) een belangrijke zaak aanspande tegen de chemische gigant Monsanto. Johnson, een tuinman van een middelbare school, gebruikte Monsanto’s populaire onkruidverdelger Roundup als onderdeel van zijn werk. Tijdens het proces getuigde Dr. Melinda Rogers (Dern), hoofd toxicoloog van Monsanto, dat Roundup veilig was. Hancock schreef het scenario samen met Michael Wisner en Alexandra Duparc.

David vs. Goliath

Hancock uitte zijn aantrekkingskracht tot het hedendaagse David vs. Goliath verhaal en vond het dramatisch, ontroerend, humoristisch en relevant in de wereld van vandaag. Hij wilde een meeslepend juridisch drama maken dat het publiek een menselijk perspectief bood.

Powell, wiens carrière in de lift zit dankzij successen als “Anyone but You” en de aankomende actie-komedie “Hit Man”, toonde zich gefascineerd door waargebeurde verhalen van gewone mensen die voor buitengewone uitdagingen staan. Powell beschouwt het als een voorrecht om dit verhaal samen met een getalenteerde filmmaker en cast naar het publiek te brengen.

Productie en verkoop Monsanto

De productie werd geleid door Moritz Borman, Eric Kopeloff, Jon Levin, Philip Schulz-Deyle, Adam McKay en Kevin Messick. Rocket Science verzorgde de internationale rechten en introduceerde het project in Cannes, terwijl CAA Media Finance de Amerikaanse belangen behartigde en onderhandelde over de deal namens de filmmakers.

Meer
Lees meer...