‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’: Peter Goossens vervangt Nick Bril in de jury

Vanaf het volgende seizoen zal Celebrity MasterChef Vlaanderen een nieuw jurylid hebben. Nick Bril, die recent in opspraak kwam omdat hij onder invloed over een van zijn stagiairs reed, wordt vervangen door niemand minder dan driesterrenchef Peter Goossens.

Er komt een wissel van de wacht in het nieuwe seizoen van Celebrity MasterChef Vlaanderen. Nick Bril zal namelijk niet terugkeren als jurylid. De chef-kok van tweesterrenrestaurant The Jane wordt vervangen door Peter Goossens, die tot vorig jaar de chef-kok was van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve.

Nick Bril

Nick Bril kwam begin dit jaar in opspraak. Hij reed na een personeelsfeestje tot twee keer toe over stagiaire Joe Claridge op de parking van The Jane. Bril belde niet meteen de hulpdiensten. Hij deed dit pas toen een jogger hem aansprak. Nadien probeerde Bril nog weg te rijden, maar de weg werd hem versperd door een ziekenwagen.

Uit een alcoholcontrole die ter plaatse werd afgenomen, bleek dat Bril 1,67 promille alcohol in zijn bloed had. Joe Claridge lag lang in een coma en verloor uiteindelijk zijn beide benen. Het parket wil Bril nu vervolgen voor schuldig verzuim, vluchtmisdrijf, dronken rijden, onopzettelijke slagen en verwondingen, en het niet in de handen houden van een voertuig. De zaak zit op dit moment bij de Antwerpse raadkamer.

Play4 besloot om Nick Bril te vervangen in de jury van Celebrity MasterChef Vlaanderen om zo “de gerechtelijke procedure in alle sereniteit te laten verlopen”. “Deze beslissing staat los van enig schuldoordeel – daarover zal de rechtbank met kennis van de feiten uitspraak doen – maar voelt voor de zender op dit ogenblik als de enige juiste en gepaste”, besluit de zender.

Peter Goossens

Nick Bril zal vervangen worden door Peter Goossens. Hij is geen onbekende voor Celebrity MasterChef Vlaanderen. Zo was hij al te zien in het programma als gastjurylid en won de winnaar van het eerste seizoen een diner tijdens een van de laatste services van Peter Goossens in zijn restaurant Hof Van Cleve. Met dat restaurant wist Goossens drie Michelinsterren te bemachtigen en een topscore van 19,5 in de Gault & Millau. Dit succes leverde Peter Goossens de bijnaam “Godfather van de Belgische gastronomie” op.

Goossens zal de terugkerende juryleden Inge Waeles en Michaël Rewers vergezellen. De sterrenchef laat alvast weten dat hij de BV’s “niet zal sparen omdat ze een bekend gezicht hebben”. Het is voorlopig nog niet geweten wanneer het derde seizoen van Celebrity MasterChef Vlaanderen te zien zal zijn. Play4 laat wel weten dat de opnames van start zijn gegaan.

Bekijk hier de aankondiging van Peter Goossens als nieuw vast jurylid:

Meer
Lees meer...