Deze week in ‘De Verraders’: Verraders bedenken nieuwe tactiek en een verrassend feestje

In De Verraders is het stilaan money time. Vooral de bondgenoten moeten zich dringend herpakken na weer enkele rampzalige dagen. Maar ondertussen zitten de drie verraders ook niet stil.

Na de onterechte verbanning van meesterspeurder Joris Brys blijven er in De Verraders nog elf kandidaten over. Met William Boeva, Sean D’hondt en Roman Van Houtven zitten daar drie verraders tussen.

De bondgenoten moeten dus een versnelling hoger schakelen en dat beseffen ze ook zelf. “We zijn collectief van het padje afgedwaald, en dat heeft de groep geshockeerd”, geeft Wouter Torfs toe. “We moeten breder durven kijken, ook naar mensen die compleet onverdacht lijken.” De bondgenoten krijgen gelukkig een unieke kans om wat tijd te kopen tijdens de volgende missie.

Risicovolle tactiek

Nu de bondgenoten er telkens naast zitten, dreigen ze nieuwe verdachten te zoeken. Dat beseft ook William Boeva. “Als niemand ons verdenkt, dan is dat juist verdacht. De verraders moeten altijd een stap voor zijn op de bondgenoten. Als wij alle drie nooit verdacht worden, dan is dat ook verdacht. Je wil niet de grootste blinde vlek zijn want die gaat de meest verdachte zijn. Daarom wil ik mezelf viseren”, legt William zijn opvallende, maar ook risicovolle tactiek uit.

Na de ronde tafel krijgen de overgebleven deelnemers een feestje om de gebeurtenissen door te spoelen. Maar ook daar zit een addertje onder het gras. Een deel van hen lijkt te beseffen, terwijl anderen zorgeloos aan de cocktails beginnen.

De Verraders is iedere zondag te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...