‘Mijn Restaurant’: Deze twee restaurants moeten vrezen voor sluiting

De spanning in Mijn Restaurant bereikte donderdag een nieuw kookpunt. Nadat Gent vorige week kon vieren met de eerste vrijstelling, bracht de jury een bezoek aan de drie andere restaurants om te weten wie de tweede vrijstelling verdient. Daarna kwam het harde verdict: twee duo’s balanceren nu op de rand van de afgrond. Zij rekenen op de steun van de kijker.

De aflevering van donderdag stond in het teken van de tweede felbegeerde vrijstelling. Eerder hadden geheime recensenten Filip Peeters en Trésor Vets al hun waardering uitgesproken, waarbij vooral restaurant Lucien in Kortrijk hoge ogen gooide. Peeters, die ervaring heeft als recensent, strooide zelfs met het ultieme compliment: “Ik zou het een vermelding in Gault&Millau geven.”. De vrijstelling ging echter naar datcha in Gent.

Eerherstel voor Kortrijk

Ook de hoofdjury, bestaande uit Marc Coucke, Marcelo Ballardin, Sarah Renson en Shannah Zeebroek, kon niet om de kwaliteit van Kortrijk heen. Hoewel restaurant Vonk ook sterk presteerde, trok Kortrijk uiteindelijk aan het langste eind. Met de bemoedigende woorden “doe zo verder” stelden de juryleden het duo veilig. Hiermee voegen zij zich bij Gent en zijn ze zeker van hun verblijf in de wedstrijd.

Doordat Kortrijk met de vrijstelling aan de haal ging, kregen ook de deelnemers uit Antwerpen slecht nieuws te verwerken. Ondanks een degelijke prestatie, belanden zij nu samen met zwakke broertje Genk in de gevarenzone. Beide zaken zijn genomineerd voor de eerste gedwongen sluiting.

Kijkers aan het woord

Hun lot ligt nu volledig in handen van de kijker, die via stemming mag bepalen wie openblijft. De klap kwam hard aan bij het Antwerpse duo. “Dit komt wel even binnen”, klonk het aangeslagen. “Dit restaurant is als een kind voor ons geworden. Als wij de deuren straks moeten sluiten, ga ik toch wel even een traantje wegpinken.”

Voor restaurant Genk was de avond een koude douche. De jury spaarde hun kritiek niet. Marcelo Ballardin was bikkelhard en zag vooral “paniek in de gerechten”. Marc Coucke deed er nog een schepje bovenop door de sfeer en de keuken te vergelijken met die van een rusthuis of parochiezaal.

Mijn Restaurant is iedere dinsdag en donderdag om 20.40 uur te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...