Left Right
scrollTop top

ABBA komt volgend jaar met vijf (!!) nieuwe nummers


ABBA
© Isopix

De legendarische Zweedse popgroep ABBA zal volgend jaar maar liefst vijf nieuwe nummers uitbrengen. Het viertal, bestaande uit Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog en Björn Ulvaeus, werd wereldwijd bekend na hun deelname aan het Eurovisiesongfestival in 1974 en hun nummers zijn tot op heden razend populair.

Mamma mia, here they go again“, want ABBA komt volgend jaar met vijf nieuwe nummers. Aanvankelijk wilde het Zweedse viertal al dit jaar met twee nieuwe nummers op de proppen komen. Het plan was om een reünietour te houden, maar daar stak de coronapandemie een stokje voor. Het uitstel heeft ook zo z’n voordelen, want ABBA heeft meer tijd kunnen doorbrengen in de studio waardoor er niet twee, maar wel vijf nieuwe nummers komen in 2021.

Vijf nieuwe nummers

“De beslissing om door te gaan met het bestaande ‘ABBA avatar tour’-project had een onverwachte consequentie. We voelden alle vier dat het, na 35 jaar, leuk zou zijn om onze krachten opnieuw te bundelen en de opnamestudio in te duiken”, zo klinkt het in een statement van het kwartet. En die extra tijd in de studio leverde dus vijf nieuwe nummers op.

Het zal dus het eerste nieuwe materiaal worden dat ABBA uitbrengt in 35 jaar tijd. Er zijn al twee titels bekend: Still Have Faith In You en Don’t Shut Me Down.

Hologrammen

Tijdens de tour van ABBA zullen er ook hologrammen opduiken van hun jongere zelf. “Ze hebben ons vanuit alle mogelijke hoeken gefotografeerd, ze deden ons lachen voor camera’s, ze tekenden stippen op onze gezichten en namen de afmeting van onze hoofden”, zo legt Björn Ulvaeus uit. “Blijkbaar verandert een schedel niet met het ouder worden, terwijl de rest van je lichaam dat wel doet.”

Op die manier konden de jongere versies van Benny, Björn, Agneta en Anni-Frid gerecreëerd worden en kunnen ze dus ook deelnemen aan de tour. Het wordt de eerste keer dat de vier leden samen op een podium staan na de split in 1982. In 2016 kwamen ze ook al een keertje samen voor een privé-evenement om te vieren dat het vijftig jaar geleden was dat Björn en Benny elkaar leerden kennen.

Derde Mamma Mia-film

Naast de tour komt er waarschijnlijk ook nog een derde film van Mamma Mia. De eerste twee films van de reeks, Mamma Mia! en Mamma Mia! Here We Go Again, werden een gigantisch succes, dus zouden de makers dat graag nog een keertje nadoen.

Judy Craymer, een van de makers van de twee films en dus ook de derde, liet al weten dat ze graag de nieuwe nummers van ABBA zou gebruiken in de film.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452