Acteercarrière ‘The Flash’-acteur Ezra Miller onzeker na arrestatie en wangedrag

De toekomst van The Flash-ster Ezra Miller binnen het DC Extended Universe is aan het wankelen na zijn recente arrestatie in Hawaï. De acteur werd daar namelijk aangeklaagd voor wangedrag en intimidatie, na een incident in een karaokebar. Nu blijkt dat de executives van Warner Bros. en DC een spoedvergadering hielden om Millers toekomst en die van de franchise te bespreken. Dat schrijft Collider.

Het beruchte incident in Hawaï deed zich voor op 28 maart 2022. Acteur Ezra Miller raakte geïrriteerd door klanten die karaoke zongen in de Margarita Village bar. Vervolgens schold die een jonge vrouw uit en sloeg die ook een man die daar darts aan het spelen was. Hierdoor moest de lokale politie noodgedwongen ingrijpen. Dat voorval konden DC en Warner Bros., waaraan de acteur voor meerdere projecten verbonden is, niet zomaar aan zich laten voorbijgaan. Hierdoor heroverwegen de studios nu de toekomst van Miller in de DCEU (DC Extended Universe).

Incidenten

Als het bij die ene arrestatie was gebleven, dan hadden de filmstudio’s nog wel een oogje kunnen dichtknijpen. Maar Miller stak echter nog heel wat andere dingen uit tijdens hun verblijf in Hawaï. Nadat de ster werd vrijgelaten na het betalen van een borgsom van 500 dollar (452,35 euro), diende een lokaal echtpaar een aanvraag voor een tijdelijk contactverbod tegen de acteur in. Volgens Rolling Stone zou die in de woning van het echtpaar zijn binnengedrongen en de man hebben bedreigd. En daar stopte het niet bij, want het Hawaïaans koppel beschuldigde Miller ook nog eens van diefstal. Uiteindelijk werd hun contactverbod toegekend. Een beslissing over de verlenging ervan zal later deze maand door dezelfde rechter worden genomen.

Kenneth Quiocho, de Assistant Chief bij de Hawaïaanse politie, zei in een interview met The Associated Press dat deze incidenten nog maar het begin waren. De politie zou op zijn minst tien politieoproepen omtrent Miller gekregen hebben, gedurende hun verblijf in Hawaï.

Toekomst

Een “goed ingelichte bron” meldde nu aan Rolling Stone dat de leidinggevenden van DC en Warner Bros. tijdens de spoedvergadering instemden met een pauze voor alle toekomstige projecten waarbij Miller betrokken is. Zo werd de premièredatum van hun film The Flash al verplaatst van 4 november 2022 naar 23 juni 2023. Dat kwam voornamelijk als gevolg van enkele berichten over de “regelmatige breakdowns” van Miller op de set. Een andere bron, IGN, bracht echter een ander feit over die zogenaamde spoedvergadering van de filmstudio’s aan het licht. Een bron van Warner Bros. zegt namelijk dat deze vergadering nooit heeft plaatsgevonden. Daarnaast deed hij alle berichten daarover ook af als een overdrijving.

Daarnaast had The Flash-ster voor de recente arrestatie in Hawaï al meerdere andere publieke uitbarstingen gehad. Zo doken er in april 2020 al beelden van de acteur op die een vrouw wurgde in een IJslandse bar. De beelden gingen viraal op sociale media, maar er werden toen echter geen arrestaties verricht. Ondanks alles is Miller momenteel wel nog te zien in de megaproductie Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore van Warner Bros., die nu in de Belgische bioscopen speelt.

Meer
Lees meer...