J.K. Rowling toch aanwezig op première ‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’

Op dinsdag 29 maart vond de première van de derde film in de Fantastic Beasts-reeks, The Secrets of Dumbledore, plaats. Hoewel verschillende leden van de cast zich al publiekelijk distantieerden van de uitspraken van J.K. Rowling over transgenders, was de bezieler van de reeks toch aanwezig op de rode loper.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore is vanaf dinsdag 5 april in avant-première te zien in de Belgische zalen. Maar op dinsdag 29 maart was het al tijd voor de officiële première van de film in The Royal Festival Hall in Londen. Op die rode loper was naast alle acteurs uit de filmreeks ook J.K. Rowling aanwezig en dat was voor velen een verrassing.

J.K. Rowling

De auteur van de boeken van Harry Potter en Fantastic Beasts kwam in 2020 in opspraak door enkele uitspraken over transgenders. Ze liet daarbij weten dat ze van mening is dat transvrouwen geen vrouwen zijn, een statement dat ze meermaals herhaalde. Meteen na de eerste uitspraken van Rowling reageerden al verschillende leden van de cast van Harry Potter en Fantastic Beasts. Zij lieten weten dat ze niet achter de uitspraken zijn en dat ze transvrouwen wel zien als vrouwen.

In de nasleep van de heisa was J.K. Rowling niet te zien in de Harry Potter-reüniespecial Return to Hogwarts van HBO Max. Later werd wel duidelijk dat de auteur wel een uitnodiging kreeg voor de reünie, maar zelf besliste om niet aanwezig te zijn. In de special waren wel beelden uit een oud interview met Rowling te zien.

Kleine naam in trailer

Bij het verschijnen van de trailer van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore viel het verschillende mensen al op dat de naam van J.K. Rowling maar heel klein in beeld kwam. Bij de trailers van de vorige twee films uit de reeks was haar naam schermvullend te zien.

Velen dachten daardoor dat de makers van de film zoveel mogelijk afstand wilden nemen van J.K. Rowling. Er werd dan ook vermoed dat de auteur niet aanwezig zou zijn bij de première van de film. Maar dat blijkt nu niet het geval te zijn, want J.K. Rowling verscheen wel degelijk op de rode loper in The Royal Festival Hall in Londen.

Bekijk hier nog eens de trailer voor Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore:

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore is vanaf 5 april te zien in de Belgische zalen.

Meer
Lees meer...