‘Harry Potter’-fansites nemen afstand van J.K. Rowling na transfobe uitspraken

Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling is de voorbije weken serieus onder vuur komen te liggen. De Britse had namelijk duidelijk gemaakt dat ze niet zo’n fan is van transgenders, en daar ging de rest van de wereld niet mee akkoord. De volgende tegenstanders van J.K. Rowling zijn de grootste Harry Potter-fansites, The Leaky Cauldron en Mugglenet.

J.K. Rowling heeft de voorbije weken heel wat fans verloren. De Harry Potter-schrijfster had namelijk op sociale media haar mening over transgenders gedeeld, en die was niet al te positief. “Enkel mensen die menstrueren, zijn vrouwen“, daar kwam het op neer.

Kritiek

De Britse kreeg heel wat kritiek, ook van bekende mensen, die eigenlijk hun carrière aan haar te danken hebben. Zo schreef Harry Potter himself Daniel Radcliffe een uitgebreid statement over de rechten van transgenders, en hoe J.K. Rowling ongelijk heeft.

Ook Eddie Redmayne, die de hoofdrol in de Fantastic Beasts-films speelt, ging niet akkoord met de uitspraken van J.K. Rowling. Daarna uitten ook nog Emma Watson (Hermione Granger) en Rupert Grint (Ron Weasley) hun ongenoegen.

Nog later verlieten vier schrijvers het literair agentschap van J.K. Rowling, omdat ze “niets te maken willen hebben met een agentschap dat niet dezelfde dingen waardeert” als zij.

Harry Potter-fansites

De volgende tegenstanders in het lijstje zijn de twee grootste Harry Potter-fansites, The Leaky Cauldron en Mugglenet. De sites hebben samen een bereik van meer dan een miljoen mensen, en hebben zich nu duidelijk uitgesproken tegen J.K. Rowling.

De twee websites hebben samen bekendgemaakt dat ze geen links meer zullen leggen naar de officiële site van de Harry Potter-schrijfster. Ze zullen ook geen foto’s van haar meer gebruiken, en niet meer schrijven over verwezenlijkingen van J.K. Rowling die niets met Harry Potter te maken hebben.

Meer
Lees meer...