‘Harry Potter’-schrijfster J.K. Rowling deelt haar inspiratie voor de naam Severus Snape

De oorspronkelijke verhalen over Harry Potter en z’n tovervrienden zijn ondertussen al ettelijke jaren oud. Maar toch blijven de avonturen van de (oud-)leerlingen van Hogwarts verder leven, zowel in de harten van de fans, als in dat van schrijfster J.K. Rowling.

Het is ondertussen al dertien jaar geleden dat J.K. Rowling het laatste boek in de Harry Potter-reeks publiceerde. En toch slaagt de schrijfster er nog steeds in om fans van nieuwe weetjes over de personages en de boeken te voorzien.

Van de reden waarom de Dursleys het bekendste jongetje in de tovenaarswereld haatten, tot waarom Ron en Hermione eigenlijk beter geen koppel waren geweest, J.K. Rowling deelt het allemaal met Harry Potter-fans.

Severus Snape

Deze keer deelde de schrijfster een weetje over de naam Severus Snape. Ze deelde een foto, met daarop de inspiratie voor de naam van één van de meest controversiële personages uit de Harry Potter-reeks. En die inspiratie was heel simpel: een straatnaam!

“Ik wandelde elke dag voorbij dit bordje, toen ik op weg was naar m’n werk toen ik nog in Clapham woonde”, vertelde Rowling. “Veel later – post-publicatie – was ik opnieuw in de regio en besefte ik plots dat dit was hoe “Severus” in m’n gedachten terecht was gekomen toen ik een voornaam voor Snape zocht.”

Sirius Black

Heel wat namen uit Harry Potter hebben een diepere betekenis. Met de naam Sirius Black bijvoorbeeld, verwijst J.K. Rowling naar de dierlijke vorm van het personage. De ster Sirius wordt namelijk ook wel de Hondsster genoemd. En ook Remus Lupin heeft een naam die verwijst naar z’n andere uiterlijk, dat van een weerwolf.

Namen zijn dus duidelijk belangrijk voor J.K. Rowling. En dat ze zelf ook tevreden is over de keuze voor Severus Snape, maakte ze nog eens duidelijk toen Harry Potter de naam voor zijn tweede kind koos. In The Cursed Child leren we namelijk dat de jongste Potter-telg de namen Albus en Severus kreeg.

Meer
Lees meer...