J.K. Rowling eert ‘Harry Potter’-ster Alan Rickman op Twitter

Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling geeft op Twitter een eerbetoon aan acteur Alan Rickman, die Severus Snape vertolkte in alle films van Harry Potter.

Een fan van de Harry Potter-films had een tweet gepost over de laatste film, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2. Daarin liet ze weten dat ze niet klaar was om afscheid te nemen van Severus Snape. Ook bedankte ze J.K. Rowling voor het unieke personage dat Alan Rickman mocht spelen. “We hadden de perfecte Severus Snape.”

Herinnering

Tot grote verbazing reageerde J.K. Rowling op die specifieke tweet over Alan Rickman. Ze deelde een herinnering die ze had aan een repetitie van het toneelstuk Harry Potter & the Cursed Child.

“In Harry Potter & the Cursed Child maakt Snape zijn eerste verschijning met zijn rug naar het publiek, tijdens de generale repetitie zag ik hem in zijn lange zwarte pruik en mijn ogen werden gevuld met tranen omdat, voor een fractie van een seconde, mijn irrationele hart geloofde dat wanneer Snape zich omdraaide, ik Alan zou zien.”

Alan Rickman

Alan Rickman speelde Severus Snape in alle 8 films van Harry Potter en stond heel dicht bij J.K. Rowling. Hij stierf in 2016 aan de gevolgen van kanker.

Meer
Lees meer...